204    10    1  

lekkasje mellom 2 rør

 38     0
Vi har fått en ny vaskemaskin. Vi bestilte levering og montering gjennom Power. Fraktmennene koblet slangen til vaskemaskinen inn på nedløpsrøret til vasken. De anbefalte å kjøpe en rørklemme for å holde det sammen i skjøten. Dette har vi gjort og vi har dyttet slangen godt inni røret til vasken og strammet til med skrutrekker, men likevel drypper det i skjøten mellom røret og slange.

Er det noen her som har en formening om hvorfor det drypper og hva vi må gjøre for å få det tett? Det drypper så pass mye at vi må samle opp vannet i en bøtte.

Takknemlig for råd:)

lekkasje mellom 2 rør - IMG_2346.JPG - Helena85

   #1
 3 679     Akershus     0
Første tanke er at denne ikke er skrudd hardt nok til.


.Thag
Signatur
HSt
   #2
 26 541     Lillestrøm kommune     0
Slangen står skakt på stussen, evt er det bøy på stussen da må klemme stå på den rette delen av stussen.

Mulig er stussen også for liten til slangen sett på en hylse av en slangebitt (men ikke sikkert at vaskenaskin liker lite tverrsnitt)
   #3
 32     0
Ta den av, smør zalo på innsiden av den grå slangen og dytt det du klarer. Så klem til slangeklemma (rørklemma) Angel

Zalo fungerer ypperlig som smøremiddel til trange slangestusser..
   #4
 806     klippdalen     0
zalo er ikke egnet


kjøp heller egnet rør-glid og bruk zalo'en til å vaske opp med
   #6
 28     0
Jeg har ingen formening eller kunnsap om det ene eller det andre, men for oss lesere som får servert løsninger og triks hadde det vært fint om det kunne spesifiseres hvorfor en løsning evt. Ikke er egnet/funker.

Dette sånn at om noen andre skulle dukke over samme problemstilling og søke opp tråden så er de forskjellige løsningene godt avklarte.

pwb
   #8
 2 115     Ski     1
Brukt Zalo i alle år til alt mulig, alt fra å trekke datakabler til å tre på gass slanger. Hva skjer hvis Zalo strøkner litt og bli en seig guffe på den slangebiten ts skal ha på? Ingen ting. Det er jo ikke slik at det blir liggende ett tykt lag mellom stuss og slange. Trolig så mikroskopisk at man om 10 år når man skal bytte det så ville man ikke kunne sett at det var Zalo der. Kan bruke vazelin også, eller glidekrem 😅
HSt
   #9
 26 541     Lillestrøm kommune     0
de anbefaler ikke zalo på avløpsrør pakninger, det må være noe med holdbarhet så da tenker jeg at en bruker riktige midler også til kabler og andre rør. Kjøpt rett sted så koster ikke egnet glidemiddel så mye
TSt
   #10
 7 694     0
Jeg har vært borti mange steder hvor oppvaskmaskin avløp stuss er mye mindre enn slangen. Jeg har tredd på en foring på disse før en har tredd på slange og slangeklemmen utenpå. Tror det er optimistisk å tro at en alt for stor slange blir tett ved å bare stramme slangeklemmen. Men hvorfor de som lager avløp ikke har tykke nok stusser vet jeg ikke. Mulig det er et bend på stussen til TS slik at det er OK slik en har forsøkt men problemet er dimetrene. Er innerste delen tykkere kan en kutte av starten og feste slange lenger inn på det hvite som stikker ut.