115    3    1  

Lekkasjesikring nytt kjøkken

 15     0
Driver og planlegger nytt kjøkken. Gammelt hus med gamle rør så jeg skifter ut alt. Vaskekjeller med sluk i kjeller rett under kjøkken så det er greit å komme til rør og avløp. Kjøkken også i 2. etasje, som vi også eier, skal ikke renoveres i denne omgang, bare nye rør.

Planen var å sette opp en fordeler i vaskekjelleren og dra rør-i-rør til begge kjøkken. Så et mini fordelingsskap i innredningen under vasken i hvert kjøkken for fordeling til kran og oppvaskmaskin: http://www.roth-nordic.no/no/roth-vandtaette-fordelerskabe-quickskab-mini-1750.htm

Kjøkken i 2. etasje har benkebereder. Her tenker jeg å lure inn et trau under berederen med en lekkasjevarsler med magnetventil, plassert før fordelingsskapet. 

Kjøkken i 1.etasje har vv-bereder i vaskekjeller. 

Så det jeg lurer på; oppvaskmaskin skal jo sikres med lekkasjestopper i alle tilfeller. I dette lille fordelingsskaper er det nok ikke plass til magnetventilen. Så hvor blir det best å plassere denne?  Har vært inne på tanken å ha selve ventilen på fordelingen i vaskekjelleren, til begge etasjer. Da vil man være helt sikker på at alt etter ventilen er sikret mot lekkasje så framt sensoren slår ut. Men da trenger jeg så strengt tatt ikke fordelingsskap under kjøkkenbenken bortsett fra at det blr veldig ryddig. Belte og bukseseler kanskje.

Har også planer om å sette inn en Quooker kran for kokende vann. Inn- og utløp på selve varmeenheten må jo også sikres mot lekkasje. Hvis jeg plasserer magnetventilen før fordelingsskapet så skal dette være ivaretatt.

Har lett litt på nett men finner ikke noe spesifikt om plassering av lekkasjestopper, om denne sikrer hele installasjonen på kjøkkenet eller bare oppvaskmaskinen.
TSt
   #1
 7 543     1
Sette vannstopper på inntaket men etter evt brannslange. Da er det bare sensorene som trengs på steder hvor det er nødvendig.
  (trådstarter)
   #2
 15     0
Selvfølgelig, det er jo det klart lureste! Likte forøvrig det fordeligsskapet så jeg går for begge deler.
HSt
   #3
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Litt obs på dette med rør inn og ut av fordelingsskap skal du bortover veggen kan det være vanskelig å få bøyen pent bortover, det var lettere når røret kom opp i veggen fra etasjen under.