11,584    7    9  

Luft i varmtvannet

 343     N     5
Ved tapping av varmtvann så hoster og harker vannkranene, det kommer altså noe luft.
Hva kan være årsaken til dette?  Det gjelder ikke ved tappinig av kaldtvann.
Vet ikke om det kan ha sammenheng, men fra varmtvannsberederen kan jeg innimellom (antakelig når elementet fyrer) høre en slags susing, høres nesten ut som vannet koker.
Har brønnvann.  Noen tips?

   #1
 24,542     Akershus     0
1) Luft i rørene, eller
2) defekt termostat og det koker i vvb.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 343     N     0
Jeg har vanskelig for å tro at det koker i vvb. Da skulle vel sikkerhetsventilen løst ut? Rørene ligger slik til at det ikke skulle kunne bli noen luftlommer heller. Mystisk.
Vannet her inneholder mye kalk og mineraler. Kan kalkbelegg på varmeelementet i berederen gi en slik suselyd?
pwb
   #4
 2,282     Ski     1
Når man setter i motorvarmer i bilen så hører man også en susing, men vannet koker ikke av den grunn. Det er nok helt normalt.
Kan du ha mye luft i vannet ditt? Når jeg bytter filter på vårt anlegg så er det alltid varmtvannet som "bruser" litt etterpå.
Hvis du har mye kalk så bør du ha ett avkalkningsanlegg som bruker salt for å fjerne kalken, veldig effektivt og du sparer på det i det lange løp når man ser all den skaden kalk gjør på ting og tang.
  (trådstarter)
   #5
 343     N     1
Tok en grov sjekk, steketermometeret i en kopp med rennende varmtvann viser 55C. Dette er vel kanskje heller noe kaldt....

Tror du kan være inne på noe her pwb. Når vi tapper et vannglass, ser vi det er fullt av bittesmå bobler, slik at vannet ser nesten grått ut, det blir borte i løpet av 10-20 sekunder.
Vannet i berederen varmes opp og stiger, luften stiger og samler seg i toppen av varmtvannsberederen og blir dermed ut ved tapping... Høres sannsynlig ut. Er det noen måte å løse det på?

Hva er kostnaden ved et slikt avkalkningsanlegg pwb?
pwb
   #6
 2,282     Ski     2
Ta kontakt med http://teva.no/ de kan hjelpe deg. Hvor mye det kostet husker jeg ikke, men det var i hvertfall mye mer enn disse magnetene man skal koble på (lureri), men det virker i hvertfall veldig bra. Ett tips for å sjekke om det er kalk i vannet er å fylle ei bøtte med lunka vann, hell så oppi litt grønnsåpe, til mer melkefarget vannet blir, til mer kalk er det i vannet. Vårt vann er like krystallklart med grønnsåpe som uten, når vi har glemt å etterfylle salt så får vi en påminnelse hver gang vi vasker med grønnsåpe.
Leverte vann til vannprøve en gang og da fikk vi svar tilbake at alle målingene var ok med unntak av kalkmålingen, de mente de måtte ha noe feil med måleutstyret sitt siden de målte 0 i kalk :-)
   #7
 24,542     Akershus     0
Luft kan du kanskje bli kvitt ved å sette inn en luftepotte.
Signatur