50 902    82    1  

Magnetventil/Solenoidventil, kjøpe fra hvor, og hvilken type?

 3 216     0
Jeg ønsker  installere en magnetventil, jeg trenger ikke noen vanndetektorer eller noe, alt det der ordner jeg selv med ett styringssystem. Men noen som vet hva slags type som er anbefalt? En som går på 24V? 230 V? 24V er kanskje det greieste? Hvor får jeg kjøpt det?

Og hva tenker dere om strøm for åpen eller strøm for lukket? Noen påsto at med strøm for åpen, og at man ikke lukker den jevnlig, så vil ventilen "brenne opp", men det høres litt rart ut for meg.

   #1
 24 040     Akershus     0
Det vanlige her er vel bistabile løsninger? Puls for å åpne, puls for å lukke.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3 216     0
Puls, tenker du på det som styrer ventilen? Det er jo greit nok, det setter man til en puls eller liknende. Jeg tenkte mer på hva som skjer uten tilgang på strøm? Det er jo gjerne slik at solenoider enten er åpne eller lukket om de mester tilgang til strøm.
   #3
 24 040     Akershus     0
Det jeg mente er at dette fungerer som et step-rele. Dvs at spolen er strømløs både når ventilen er åpen og når den er lukket. Dvs at dersom strømmen går, så forblir ventilen i den stillingen den var da strømmen gikk.

Jeg skal ikke si at alle systemer er slik, men har sett det. Det er også argumentet for at enkelte leverandører foreskriver at brannslangekran skal stå foran vannavstenger.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 3 216     0
Ok, det er jo forsåvidt greit nok å forholde seg til det. Noe forslag til ett ok sted å kjøpe slikt fra?
   #6
 22 342     Akershus     0
Jeg har brukt en løsning med en slik ventil. Når ventilen ble aktivisert stengte den. Jeg brukte en 24 V ventil.

Hvis du PMer meg kan jeg sjekke om vi har slike på jobben.
   #7
 24 040     Akershus     0

Bør jo ha en løsning der du har batteribackup hvis den er stengt når den er spenningsfri, ellers er det ekstra kjipt hvis strømmen går.


Moistex vannstopp har en oppskrift der du åpner med en skrutrekker ved strømstans.

Waterguard foreskriver noe om "reset" før en kan åpne igjen. Usikker på om det er noe i logikken deres eller om det er noe ved deres ventil.


Signatur

  (trådstarter)
   #8
 3 216     0
Ja, har jo sett noen ferdigprodukter, men jeg har forsåvidt verken behov for sensorer eller en 230V til likestrøm-konverter i utgangspunktet, klarer å ordne det selv.
   #9
 1 323     Østlandet     0
I industrien bruker vi 24V magnetventiler som har strøm for åpen, og står åpen i årevis uten at de "brenner opp" eller sitter fast. De brukes bl.a. til kjølevann på maskiner etc, men er selvfølgelig ikke av den billige sorten fra hobbybutikken.
Problemet med mange av disse ventilene er at de er trange og derfor gir mindre gjennomstrømning enn uten.

Vet ikke hvor eller hva du skal bruke den til, men det sitter jo billig/enkle magnetventiler på vaske og oppvaskmaskiner.
  (trådstarter)
   #10
 3 216     0
Jeg skal ha ventilen ved vanninntaket til leiligheten, så jeg kan stenge den av om noe skjer, feks om jeg detekterer vann ett sted det ikke skal være, evt ved lengre ferier osv.