166    4    1  

Nettopp bygget hus og det første eg la merke til er at vegghengte toaletta lager lyd når me trekker ned.

 393     0
Kva krav er det til lyd ang lyd til naborommet når ein trekker ned?

Har nettopp bygget og har slike vegghengte toalett på begge bada. Når ein trekker ned så høyres det nesten som at vedkommende er i stova. Dette er vel ikkje innanfor? Der må vel vere krav til at ein ikkje merker at folk er på do eller?

Det er isolasjon i veggene og ei gipslag utvendig i det andre rommet og fibo på badet, men lyden av vannet Høyres inne i stova. Kven har ansvar her?

Skal vere nøkkelferdigt hus

   #1
 122     0
Er det rørene eller vannspylingen (tømming av sisterne) i do du hører, og hvor går rørene/sisterne henne?

Vi fikk anbefalt å velge ekstra lydsvake rør (det er vist 3 ulike nivåer av dette når det gjelder plastrør). Fikk beskjed om at dette utgjør en stor forskjell, så kan jo hende dere har standard (= de dårligste) rørene og at disse går i veggen mot stua? Var det som var inkludert hos oss i standardleveransen iaf, hadde ingen anelse om at det fantes flere typer når vi bygget før byggmester sa det...

Vi hører bittelittt i kjelleren i rørene våre - de er kasset inn i gips og det er lagt mye isolasjon rundt. Er veldig lite lyd som høres, men hvis det er helt stille kan man høre en smule.

Vil ikke tro at du har noe krav her, dette er jo helt vanlig standard - om du ikke har valgt ekstra lydisolering med krav om dette? Synes dog det er rart at ikke byggemester/rørlegger har fortalt om dette og tilbudt et alternativ.
  (trådstarter)
   #2
 393     1
Det er avløpet til toalettet eg høyrer og røyrene går rett ned i betongen i veggen

Me er jo i 2019 og da forventer me at det ikkje skal høyre i stova at folk er på do.

Det må jo vere nokon krav rundt dette med lyd til naborommet?
HSt
   #3
 21 805     Sørum     0
Vet ikke, det er lyd her hos oss, fra 87, men det hjelper jo at en ikke har satt WC mot stue

På hytta satte vi med vilje WC mot bod og ikke soverom.
   #4
 42     Oslo     0
Kan lett se for meg at det ikke er noe krav til det. Noe annet om det hadde vært hos naboen. Man trekker jo bare ned, så er lyden borte. Litt irriterende er det jo likevel, i et nytt hus.