#11
 5 252     Akershus     0
Det første jeg ville gjort var å undersøke om elementet ligger i egen hylse, dvs om det er tørt og kan trekkes ut uten at vannet kommer. Da er det i tilfelle peanuts å skifte. Ligger det direkte i vann, er det typisk rørleggerjobb. Da spørs det om taket kan reddes.

Bilde som andre etterlyser, vil fortelle en del. Er det tørt element, kan det antagelig trekkes ut og inspiseres for skade, men husk å ta sikringene først. Mitt stalltips er skade på elementet.

PS. Min OSO bereder er fra 77, skiftet element 2 ganger, men evigheter siden sist, så de er antagelig av bedre kvalitet i dag.

   #12
 3 098     Vestlandet     0
Det er kanskje mulig å kompensere for redusert flow av varmtvann til badet, ved å øke temperaturen ut fra en ny bereder på kjøkkenet. Så lenge kaldtvannskapasiteten til badet er stor nok.
  (trådstarter)
   #13
 11     0
Legger ved noen bilder under. Den runde rødbrune greia er det jeg antar er reset-knappen. Denne hjalp det ikke å trykke på. Åpen for tips til feilsøking, men når det kommer til å bytte ut element/termostat, ser jeg for meg at jeg må ha håndverker. Er det da rørlegger eller elektriker jeg behøver? Noen som tør anslå en ca. pris på en slik jobb?

Ny varmtvannsbereder (i himling) - IMG_0245.jpg - rosalteNy varmtvannsbereder (i himling) - IMG_0247.jpg - rosalteNy varmtvannsbereder (i himling) - IMG_0248.jpg - rosalteNy varmtvannsbereder (i himling) - IMG_0249.jpg - rosalteNy varmtvannsbereder (i himling) - IMG_0262.jpg - rosalte
HSt
   #14
 32 524     Lillestrøm kommune     0
Håper du napper ut stikkontakten vi ser oppe i taket når du gjør dette. En bekjent som håndterer et multimeter bør komme veldig lang med feilsøk her.

Jeg har ikke nok erfaring til å si om dette er element med lomme, men håper noen her ser dette.
   #15
 23 074     Akershus     0
Usedvanlig kronglete montering.
Varmekolben ser for meg ut til å være fastmontert. Å bytte den er trolig rørleggerjobb.
Å bytte termostat kan trolig begge gjøre.
Signatur
   #16
 5 252     Akershus     0
For meg ser det ut som dette er element som går rett i vannet, dvs det blir en del søl hvis det må byttes. Jeg ville tatt en telefon til Høiax, 69 35 55 00, og forhørt meg om mulighet for feil, eventuelt dedikerte servicefolk i ditt distrikt,som er vant med å feilsøke/skifte komponenter.
   #17
 3 098     Vestlandet     0
Det første du kan gjøre er å prøve å koble en lampe i den veggkontakten, så har du feilsøkt frem til dit.

  (trådstarter)
   #18
 11     0
Stikk er trukket ut, i tillegg er sikringen ute (egen kurs til VVB). Stikk er testet med 1400W hårføner som blåste som forventet. Skal sjekke med Høiax. Takk for alle tips, og god hjelp så langt!
   #19
 5 190     OSLO     0
det meste ser jo tørt og fint ut inni der, og ingen direkte synlige tegn til varmgang (avbrente ledninger etc)

jeg vil tro at enten så er termostat gåen, eller kolben. om du ikke er kyndig selv, så ville jeg fått tak i en bekjent eller noe som kunne målt med et mulitimeter

-Måle om det kommer 230v frem til elementet. hvis ikke = sannsynligvis deffekt termostat
-Hvis det er 230v frem til element, så må man ohme eller megge elementene. da er det sannsynligvis det som er gåenthvis du ikke har noen bekjente, så ring en elektrikker. par tusen kr til en elektrikker, og evt deler til noen tusen er uansett langt langt unna de 60.000 du ble forespeilet Smile
  (trådstarter)
   #20
 11     0
Hadde elektriker på feilsøking i dag. Det viser seg at jeg ikke hadde trykket hardt nok på reset-knappen, noe elektriker gjorde, og da begynte berederen å trekke strøm med en gang. Han sjekket det han kunne inne i berederen, og sa at alt så overraskende fint ut til å være 17 år. Nå gjenstår det å se om vernet løser ut igjen. I så fall antar jeg at det er termostaten som må byttes?