34,511    11    14  

Ødelagt frostfri utekran

 16     6
Jeg har en frostfri FM Mattsson utekran, av denne typen her: http://www.fmmattsson.no/Flereprodukter/Kok/Tradgardskranar/Enkel-kallvatten/Vattenutkastare-enkel/

Den virker ikke, når man skrur på den skjer det absolutt ingenting. Etter å ha lest bruksanvisningen(!) fant jeg ut at dette sikkert kommer av at den er skrudd til for hardt; sitat "Strekking/deformering av dreneringsventil [12] pga. for
hard avstengning." - der løsningen er "Bytt til ny spindel, FMM 3753-0000".

Sålangt er alt greit, men siden det er søndag er det vanskelig å finne svar på følgende: 1) hvor mye koster en ny spindel, 2) hvor får jeg tak i en slik, og 3) kan jeg bytte den selv? (ev. 4: hvor mye koster det ca. å få den byttet?)

  (trådstarter)
   #1
 16     0
For å svare på deler av mitt eget spørsmål ser det ut til at svaret på 1 er "ca 250 kr" gitt http://www.dinvvsbutik.se/fmm37530000spindelforlangarel494t-p-47334.html

ser ut som svaret på 3 er "haha, nei! ::)"

.....

men denne linken http://www.blandarbutiken.se/sv/utomhuskranar/fmm-kranoeverdel--50.79795.1.php viser en helt annen del med samme produktnummer, og ser mye mer overkommelig ut å bytte.
   #2
 3,258     Akershus     1
Om du må ha rørlegger til å bytte delen så ville jeg heller kjøpt ny kran på Jula, tror den koster ca 400,- komplett og bytta hele greia selv.
Signatur
   #3
 279     Haugeby     3
Jeg har selv byttet spindel på min utekran,kostet 450kr hos rørleggeren,ikke noe problem å bytte denne selv,min var slått skjev så den var utrolig treig og knakk da jeg forsiktig prøvde å rette den igjen..

http://www.blandarbutiken.se/sv/utomhuskranar/fmm-kranoeverdel--50.79795.1.php som knakk hos meg og ble byttet,den andre linken over her er samme del plus stangen med pakning som tettet,stangen ligger løst inni og er bare å nappe ut etter du har skrudd av den ytterste delen..

Tom
   #5
 1,545     Sørlandet     2
Det finnes en gammel og en ny type. Hvis din er eldre enn ca 10 år, er det gammel type.

Prisen i fjor ut til sluttkunde var 113 kroner inkludert moms. Din rørlegger putter gjerne på frakt og enda litt ekstra fortjeneste.

Byttes på omlag 5 minutter og eneste verktøy du trenger er en skiftenøkkel eller passende fastnløkkel.

1. Steng vannet i hovedkrana.
2. Skru løs enden på utekrana.
3. Ta ut den løse stangen med pakning i enden og plasser enden uten pakning i den nye spindelen.  PASS PÅ AT SPINDELEN ER SKRUDD NESTEN HELT ÅPEN!
4. Putt hele greia med spindel og stang tilbake i hylserøret og skru spindelen fast igjen.
5. Steng utekrana.
6. Skru på hovedkrana.

Signatur
  (trådstarter)
   #6
 16     0
Takk! Det er definitivt ny type, så da må jeg bare finne noen som selger den i Drammen/Asker-området!

taz
   #9
 3,840     Haugesund     0

Rørlegger installerte nettopp hos meg og insisterte på at jeg ikke måtte bygge inn innedelen.. :)
Helt korrekt.
Inne delen (som da er albu/ventilsetet) Skal være tilgjengelig, med f.eks. inspeksjonsluke. Da dette er en skrudd forkopling.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 16     0
Innedelen er definitivt ikke tilgjengelig fra inspeksjonsluka :(

Prøver å få tak i delen og bytte selv (famous last words?)