79    6    0  

Plassering fordelerskap for vann

 70     0
Hei
I fbm utbygging/ombygging så skal jeg nå legge om VV/KV til et bad i 2.etg. Dette badet er noe gammelt og er modent for oppussing innen 3-6år.

Rørene som nå legges fra kjeller er av typen rør-i-rør og skal (kanskje) kobles på den gamle løsningen på badet hvor toalett, servant og dusj er koblet i "serie". Det er ingen fordelerboks på badet. Skal jeg ta den enkle løsningen kobles de nye rørene rett på de gamle rørene(som forøvrig også er av typen rør-i-rør).

Men for å forberede badoppussing en gang i ganske nær fremtid bør jeg vel allerede nå som jeg har mulighet legge inn et fordelerskap? Jeg kan rimelig enkelt i veggen mellom gang og bad lage et hull i veggen hvor jeg plasserer et skap. Rørene, både gamle og nye kan relativt enkelt fra undersiden føres opp i veggen og inn i fordelerskapets underside.

Spørsmålet blir om det er ok å ha luken til skapet på gang-siden av veggen? Drenering til skapet føres ut på badet på et lett synelig sted.

HSt
   #1
 24 850     Lillestrøm kommune     0
De hevder at skapet skal være tett hos Sanipex
  (trådstarter)
   #2
 70     0
Ja, ser at Sanipex sier det, samme gjør Roth. Noen kommer med gummipakning, andre har "sprutskjerm".
Tenker vel at mange av skapene er ok å benytte, men kunne være greit å finne et skap som rørlegger ikke nekter å sette inn. Planen er å gjøre endel snekkerarbeid på forhånd...
HSt
   #3
 24 850     Lillestrøm kommune     0
Sanipex er jo mye brukt så er det valg av størrelse

Det er en indre plate i skapet men ingen pakninger, har montert det selv, men kan godt hende at det er helt tett
TSt
   #4
 7 043     0
Sanipex har sprutskjerm. Fester er nok tilpasset til hver produsent så du bør få et i det systemet en skal ha.
TSt
   #6
 7 043     0
Det skal jo gå bra bare drenering er til et trygt sted. Men en kan evt kombinere med vannstoppeventil og en sensor i hvert skal (hvis det er flere).