4,283    15    9  

Rar/vond lukt fra avløpsrør

 499     Porsgrunn     0
Hei!

Kloakken går fra andre etasje og ned i kjelleren, men i trappa er det lufting til kloakken som avgir en dårlig lukt og lurer på hva dette kan komme av og hva som må/kan gjøres for å bedre dette?

Det har vart en stund men var ikke et problem tidligere. Denne delen på bildet står i kjellertrapp men det siger vel noe lukt inn i gangen, da.. Virker sånn iallfall 

   #1
 6,701     Akershus     1
Man kunne jo mistenke at durgoventilen er gåen. Ville ha prøvd å ta den av og tettet grenrøret med en plastpose for å se hva som skjer.

Synes ellers det virker som en litt snodig plassering av lufting. Lufting skal jo som hovedregel skje over høyest plasserte vannlås i avløpssystemet.
   #2
 330     Kleppe     1
Har nettopp montert durgo ventil selv. På det høyeste punktet. Durgo ventilen er den du ser på toppen av utstikkeren her. Men som normalt er over høyeste punktet selv. Kan det tenkes at du har det her også? På det høyeste punktet? Da kan du kanskje fjerne den her nede, eller blende utstikkeren med en blendmuffe.

Elruts
  (trådstarter)
   #3
 499     Porsgrunn     0
Hei! Jeg vet ikke noe om oppbygningen på dette, men han som bodde her tidligere hadde en bror som var rørlegger.. Så en skulle trodd ting var gjort litt ordentlig, men ikke vet jeg! Kan absolutt nada om rørarbeid Sad

Kan egentlig ikke tenke meg at det er noe mer oppover enn det som går til badet i andre etasje. Er bygget en kasse i trappeoppgangen for å få plass til rør, og ser for meg at da går det inn på badet og og ferdig med det..

Men er dette noe en kan skifte for å få bukt med lukt eller må jeg leve med det ?
   #4
 6,701     Akershus     1
En durgoventil skal slippe inn luft i avløpssystemet, men ikke slippe noe ut. Dersom det lukter fra den er det rimelig å anta at den er gåen eller at den ikke er montert riktig. Som sagt ville jeg prøvd å demontere den og tette med en plastpose.

Har du lufting over tak? Dersom du har det har du en liten luftehatt på taket.
  (trådstarter)
   #5
 499     Porsgrunn     0
Jeg antar jeg ikke har lufting over tak. Jeg har til baderomsvifte, men denne går vel kun på vifta.

Hva skjer hvis jeg tetter igjen med plastpose?
   #6
 6,701     Akershus     1
Hvis du tetter med en plastpose blir det helt tett Wink

Poenget er bare å sjekke om durgoventilen er i orden eller ikke. Lukter det ikke etter du tetter med en pose kan du anta at durgoen er årsaken. Du vil selvsagt også strupe effekten durogventilen eventuelt måtte ha. Men det er jo ikke noe problem når det bare er for testformål. Og uansett er det verste som kan skje at en vannlås eller to suges tomme for vann, eksempelvis når du drar opp i do.

  (trådstarter)
   #7
 499     Porsgrunn     0
Men altså, den har som formål å suge inn luft? Da vil jeg eventuelt se på plastposen om dette skjer om jeg tetter rundt ? Smile

   #8
 6,701     Akershus     1
Ja, durgoventil/vakuumventil slipper inn luft.

Poenget nå er ikke å se om den gjør det, men om den er utett og slipper ut luft (hvilket den ikke skal gjøre). Du kan for så vidt også bare tape en pose rundt hele ventilen uten å ta den av.

Lukter det avløp er det utett et eller annet sted.
  (trådstarter)
   #9
 499     Porsgrunn     0
Takk for tips, da skal jeg få prøvd ut litt!
Er dette en del som koster mye penger om den eventuelt må byttes ut? Har rabatt på ahlsell gjennom firmaet (elektro, men også rabatt på rør)
   #10
 6,701     Akershus     1
Ser at en ventil for 110 mm. koster rundt 500 hos VVS-kupp. Har det på Biltema også.

Skulle det knipe i lommeboka får du ta kontakt med meg Smile Jeg har en 110 mm. liggende som jeg fikk av rørleggeren min i forbindelse med feilsøking på et tett avløp.

Merk - jeg er ingen rørlegger. Men dersom lukta forsvinner når du tetter er det forholdsvis logisk at det er noe med ventilen. Trenger for så vidt ikke være noe mer enn feilmontering eller at noen har kommet borti den slik at den har blitt utett.