33,885    10    16  

Rimeligste måte å legge vannrør ute og frostsikre dem?

 1,429     Enebolig     8
Jeg har sett på Permaflex, men de koster skjorta, buksa og et par unevnelige plagg til... Jeg trenger å legge vann ca. 100 meter til et uthus (som skal bli mekkegarasje), og da snakker vi om mellom 20 og 30 høvdinger for PermaFlex! Hva ville være den enkleste, greieste og billigste løsningen for dette? Det er bare 30-40 cm jordsmonn flere steder på veien, og da vil det jo være tele tvers igjennom, dermed må det nok sikres elektrisk. Og det kan sikkert gå en uke eller to mellom hver gang jeg er der på vinteren, men jeg vil ha det tilgjengelig med en gang når jeg er det.

   #1
 159     Stord     0
Du kan legge isoterm rør(også kalla elvestad)
Koster 150-160 kr inkl.mva.
Da sparer du vertfall 5-10000 kr.
   #2
 642     Trøndelag     2
får vel også kjøpt varmekabel som enten kan tvinnes rundt røret, eller legges inni.

Tror de kan legges 100m uten at det er snakk om fastinstallasjon.

Det tror jeg blir det aller billigste

jula selger slike (jeg kjøpte 10m for ca 1000,- tror jeg)
  (trådstarter)
   #3
 1,429     Enebolig     1
Skv200, takk for tipset! Skal sjekke den. Og takk for at du minnet meg på bildet av en sau som blir sprengt i lufta med en RPG, jeg trengte et rått flir her! ;)

iverta, jeg har også sett sånne. De kan legges inni, og de ligger på rundt 2000 kroner for 100 meter. Men det står at de ikke kan legges mer enn det, og jeg tror det er snakk om ca. 160 meter. Men kanskje det går å legge inn fra beggesider, 80 meter hver vei? Det er verd å sjekke. Skal forbi Jula uansett på lørdag, så det kan jeg ta en titt på, takk! Edit: De var ikke veldig billige, 35 meter koster 2000 kroner, så det har jeg sett billigere i løpet av dagen. Må bare huske hvor...

Forresten, hvor bør man kjøpe selge vannrøret? Ser ikke ut som de har noe sånt på Jula.
   #4
 541     oslo     2
Står mye om isolering av utvendige vannrør på hjemmesidene til Glava. Er beskrevet flere måter dette kan gjøres på.
   #6
 110     Finnmark     1
bruk vanlig PE slange med kabel innvendig. Kjøp en selvregulerende kabel. Har du spanderbuksa på så isolerer du røret også.

Men det beste er Isotermrør eller lignende...
Signatur
   #7
 24,534     Akershus     1
Mekkegarasje. Da skal den ikke brukes kontinuerlig? Hvis det er fall til (eller fra), vurder om det kan innrettes slik at du enkelt kan tømme rørene for vann i perioder da du ikke mekker. (Ev bruk kompressor for å blåse rent)

Da slipper du å fyre for kråka annet enn når verkstedet er i drift og kan klare deg med billigste sort rør/varmekabel uten isolasjon.

Men er jo litt mer plunder.  ;D
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 1,429     Enebolig     0
Takk til begge! TAB9600, jeg syns nok Isotermen er for dyr, for ikke å snakke om at jeg heller vil ha varmekabelen innvendig, så det tiner fortere. Det sa til og med rørleggeren at var lurest til mitt bruk. Smile Noen gode tips til hvor jeg finner rimelige PE-rør?

KjellG, det blir nok litt for mye "til" og litt for lite "fra" til at jeg gidder det, ja...
   #9
 110     Finnmark     0
2392013  er nrf nr til 32mmx50m pe kveil. Dette er rør i vanlig trykklasse, det finnes mere tynnvegget rør til en rimelig penge. for dette røret ovenfor er ca 20 kr pr meter. kabelen er straks dyrere. Jeg har erfart flere ganger at denne selvregulerende kabelen "trekker" vann, lengere levetid hvis du monterer den utenpå rør.
Skal den monteres inne i røret må du også ha to pakkboser + div deler, disse er relativt dyre.

Hadde jeg skulle brukt PE å kabel hadde jeg tapet kabel utenpå. Dra innom Byggmakker eller noen slike å skaff deg slik isolasjon murer bruker rundt ringmurer o.l.
Denne leveres på rull og er rimeligere en vanlig rørisolasjon, mere arbeid å montere på røret, men egen innsats er som kjent gratis  ;D

Signatur
  (trådstarter)
   #10
 1,429     Enebolig     1
20 kroner meteren er ikke så ille. Det blir drøyt 2000 for en lengde. Får vurdere om jeg skal bruke det eller det blå isolerte røret. Ringmurisolasjon skal sjekkes, takk! Og da bruker jeg strips til å feste det, det holder nok tilnærmet evig. Smile Denne jeg skal bruke, skal visstnok være garantert mot å trekke vann, jeg får høre med dem om jeg får lov til å komme tilbake og stappe den opp i hekken på selgeren hvis den gjør det! Wink