128    2    0  

Rørføring av vannrør - rør i rør - på bad

 55     0
Jeg planlegger et nytt bad fra bunn av. 

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ha rørene i veggen. Men deler av rørene må da gå langs yttervegg, noe som kan være risikabelt.

Da rørleggeren var på besøk foreslo han å legge rørene under eller i betonggulvet. Deler av betongulvet må nok ligge oppå styrofoam. Dette for å begrense betongmengden. På grunn av fall og lengden på badet blir det stedvis nokså tykt lag med betong/gulv. 

Er det lov eller ulemper med å legge rør-i-rør i betonggulvet, eller under betong i styrofoam? Kan det f.eks. påvirke varmen i gulvet?


HSt
   #1
 26 338     Lillestrøm kommune     0
Det kan gi lunkent vann i springen men gjort riktig er det flere som gjør dette. Men er det yttervegg så må en jo passe på også nede i sålen. På hytta legger vi norn av rørene i kobber åpne på vegg/under / evt gjennom servant skap for å unngå rør i yttervegg

Der jeg bodde før gjorde vi det også i dusjkabinett rørene synes i bildene i denne tråden

https://byggebolig.no/dusj-badekar/fliskant-pa-dusjkar/msg659027?last=True#msg659027

Veggfeste kjøpte jeg selv på Clas O

Rørlegger ville bruke to enkle fester i stedet, han fikk ikke den planen godkjent av meg og vi avtalte at jeg kjøpte festet.
   #2
 405     0
Vi brukte taket til å føre rørene som ellers måtte ha ligget i yttervegg. Taket fores ofte ned for doownlights, og da har du ofte høyde nok til rør, slik at de kommer under isolasjon.