142    4    3  

Rørspørsmål - bygging av servant og servantbatteri

 3     0
Hei!

Først av alt; ja, jeg kommer til å be rørlegger om hjelp til dette. Samtidig vet jeg at det er mange kunnskapsrike personer med mye erfaringer her inne, så håper noen ser muligheten til å dele litt erfaringer. Jeg antar det er forskjellige meninger og løsninger der ute, og liker å høre innspill fra mer enn en side. Det er jo slik at selv om de fleste håndverkere er gode rådgivere er mange også gode selgere...

Vi har et lite toalettrom der vi skal bytte servant og servantbatteri, samt gjøre litt overflateoppussing (maling). Rørene er kobberrør fra ca 1980, usikkert om servanten vi skal bytte ut er like gammel eller om den har blitt byttet i senere tid. Under dette toalettrommet ligger badet. I forbindelse med renovering av bad i 2015 ble det byttet til rør-i-rør på det som var tilgjengelig fra badet. Det som er igjen av kobberrør er en liten overgang i etasjeskillet og det som er opp gjennom veggen. 


Vedlagte bilder viser hvordan det ser ut under vasken. Jeg tenker ved første øyekast at beste er å sette på en kuleventil med gjenger til kobling på tilkoblingsslangene på batteriet like over 90-graders bendet. Noen som har innspill på dette?

Det er ikke sluk i rommet, må/bør man få montert vannstopper i slike tilfeller. Hvilken anbefales i såfall og hva er fornuftig pris?Rørspørsmål - bygging av servant og servantbatteri - 20191230_223204.jpg - Esp1L
Rørspørsmål - bygging av servant og servantbatteri - 20191230_223212.jpg - Esp1L

   #1
 19 914     Akershus     0
Kanskje enklere med én vannstopp ved hovedkrana, så dekker du hele huset.
Signatur
   #2
 1 655     Trondheim     2
Hos oss (nytt hus fra 2012) har rørlegger satt inn to stoppeventiler her - veldig praktisk om man trenger å gjøre noe i etterkant.
Signatur
   #3
 724     1
Når det kommer til sluk blir det litt som på kjøkkenet. Ikke et krav, men vil du være sikker så monterer du vannstopp.

Synes det er greit med kuleventiler på alt, har montert det på alle uttak, tilogmed dusjen. Hvorvidt man får bruk for det kan diskuteres. Det blir om man skal skifte blandebatteri eller har andre problemer.
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Takk for gode innspill! Får se hva rørleggeren sier og tilbyr så blir det nok en god løsning til slutt.