336    19    3  

Skjøt av PEM-slange

 16     0
Vi har et prosjekt i hagen med å sette opp vannposter, og til det har vi gravd ned 25mm PEM-slange til frostfri dybde. Så har det seg sånn at vi har bommet litt, og enden er 1-2m for kort til å nå der den skulle komme opp av bakken, så den må skjøtes på et vis. For å gjøre ting vanskeligere, kommer det en støpt betongplate til garasje over der skjøten evt. blir. 

Så til spørsmålene:
1. Finnes det en god måte å skjøte PEM-slange slik at den kan graves ned uten fare for at det oppstår lekkasje i ettertid? Gjerne noe man kan kjøpe og koble selv, men om ikke så hva evt. fagmann kan gjøre (og hva det koster).
2. I den andre enden har slangen blitt bøyd, slik at det synes en svak tverrgående knekk, men uten noe synlig sprekkdannelse. Er PEM bøyelig nok til at det går bra, eller bør vi kappe den før knekken og skjøte (se spm. 1)?

HSt
   #2
 26 513     Lillestrøm kommune     0
På hytte prosjekt la vi bare godt omlegg og åpne grøfter i skjøter så fikk vi rørlegger til å bruke sveise skjøter, da sveises slange/rør til skjøtestykket med innebygd varmetråd i koblingen. Det blir da som et stykke PE

Men jeg så på TV at de skjøtte med klemkobling under gulv de senere støpte ned, men jeg ville valgt sveiset skjøt
  (trådstarter)
   #3
 16     0
Har funnet de koblingene Hirobofly linket til, men klarer ikke finne noe dokumentasjon som tilsier at de kan graves ned/støpes inn. Er disse såpass pålitelige at man kan legge de i bakken uten å kunne komme til uten at det byr på massive mengder anger i ettertid?

HSt: Vet du hva en rørlegger tar for å sveise en slik skjøt?
HSt
   #5
 26 513     Lillestrøm kommune     1
Vi betalte jobben som en del av en større sak, men de kutter hver ende, trer den inn på
Skjøtestykke og trykker på knotten på sveiseapparatet og den andre enden inn og et nytt trykk på knappen. Noe mer enn 15min kan de ikke bruke. Så du betaler for delen som er nesten gratis og for oppmøte og sikkert 1t jobb. Rørlegger må ha dette sveiseapparatet men det må da være standard utstyr nå. Vi sveiset 2 skjøter fordi det var ikke nok PE slange igjen på rullene
   #7
 20 056     Akershus     0
En kan muligens gjøre dette selv med et startbatteri og stoppeklokke.
Signatur

HSt
   #8
 26 513     Lillestrøm kommune     0
Ok ja det er slike de brukte, når jeg så på dette så så det ut som det var litt mer avansert enn 12V batteri, hvordan bestemmer du tiden ?

Ser det står 40 og 48V på sidene. Nå så jeg bare resultatet av jobben var aldri der når jobben ble gjort.
TSt
   #9
 7 656     0
En fikserer skjøt eller forgrening etterpå med to halve plaststykker som skrus sammen. Dette er vel for at en ikke skal brekke på skjøten.