178    1    0  

Temperaturvariasjon i kran/dusj

 46     0
Vi bor i en horisontaldelt tomannsbolig fra 1988 (som opprinnelig var en enebolig med leilighet), hvor vi opplever at vannet faller i temperatur når vi bruker varmtvann et annet sted samtidig. Dette merkes spesielt i dusjen hvor det er armatur uten termostat (usikker på om den er trykkstyrt, men tviler). Utover dette virker det som at trykket er generelt dårlig i huset. Jeg har ikke fått sjekket dette utenom observasjoner av de ulike kranene, siden inntak og vannmåler står hos naboen under. Vi deler altså på dette.

At temperaturen synker når vi bruker varmtvann flere steder samtidig skjønner jeg kan være en årsak av dårlig trykk og/eller gammelt/dårlig blandebatteri. Det jeg ikke helt forstår er at det virker som at vannet blir kaldt også uten at vi bruker vann andre steder. Teorien er at det er naboen i underetasjen som bruker vann samtidig som er årsaken. I og med at vi skal ha separate varmtvannsberedere, så forstår jeg ikke hvordan det kan være tilfelle? 

Kan våre felles rør for kaldt vann påvirke temperaturen til å bli lavere? Dersom svaret er nei, kan det være tilfelle at vår varmtvannsbereder også er koblet til deres rør, eller kan det rett og slett være andre faktorer som spiller inn?

   #1
 24,668     Akershus     0
I et hus som er bygget om kan det være enkelte utilsiktede koblinger.
Steng blandeventilen på en vvb og sjekk alle kraner, egne og naboen, at vv ble borte/fortsatt ok på de rette stedene. Deretter omvendt.

Tynne rør er en fordel for vv mhp ventetid, men kan gi uheldige trykkfall ved tapping underveis.

Et blandebattere kan være trykkstyrt(dyr) eller termostatstyrt(dyrere) eller combo(dyrest). Vi var borti et Oras trykkstyrt som tulla veldig. Tidlig versjon med innvendige siler. Demontert, rengjort og nå ok igjen. På nyere er det bare å ta ned batteriet. Da ser en sikene ved innløpet.
Signatur