24,959    40    1  

Trykk i rør

 11     0
Jeg sliter med for lavt trykk på vannet i huset mitt. Jeg har også et annet interessant problem som jeg tar opp lenger nede - men;

Trykkmåleren min angir at jeg har et trykk inn til husets fordelingsnett på 8 bar. Dersom det tappes vann i huset faller trykket til 6 bar. Fordelingsnettet fra trykkmåleren og ut er "nytt" (2007). Tor tross for dette opplever jeg at trykket på de ulike tappekranene i huset er veldig lavt. Det blir også veldig dårlig trykk dersom jeg åpner to kraner samtidig. Kan det ha med rør dimensjonen som ligger før fordelingsnettet (og før trykkmåleren) å gjøre?

Det andre problemet jeg har er at det når jeg tapper kaldt vann i kranen så går det noen sekunder og så kommer det varmt vann i kranen (ikke lunket men virkelig varmt) før det kalde vannet kommer. Det er mulig dette er et problem som har sammenheng med det første problemet. Jeg har hatt rørlegger i huset for ett år siden og han bare ristet på hodet og sa han aldri hadde hørt om lignende...

Noen som har noe ide om hva jeg bør gjøre?

 

  (trådstarter)
   #2
 11     0
Ja det er de - jeg finner kun én og den ligger like etter vannmåleren i "kjeden"
HSt
   #4
 36,615     Lillestrøm kommune     0
Restriksjonen i røret må være etter trykkmåleren for 6bar er fortsatt "vanlig" vanntrykk.  (Selvfølgelig kan manometeret vise galt trykk).  Jeg ville forøvrig ha satt inn en reduskjonsventil for å redusere trykket fra 8 ned til max 6 hvis det var mitt hus, du kan kanskje få gjort dette  i forbindelse med at du finner feilen i dagens anlegg.  (Feilen må være en innsnevring som jeg nevner innledningsvis, om dette er i et rør eller i en ventil er usikkerheten).
   #5
 24,675     Akershus     0
At trykke t faller noe under tapping er vanlig. Om et fall på 2 bar er vanlig vet jeg ikke. 6 bar er imidlertid omtrent det trykket de fleste har som statisk trykk. Der burde være nok til det meste. Er også den krans. Som er nærmest inntaket like slapp?

Ad varmt vann. Kan det være tull med ett batteri? Feil i termostat eller trykkstyring? Kjenn på kaldvannsrøret inn til krana om varmvannet kommer via v eller k rør.
Signatur
   #6
 7,685     Bærum     0
Antar at grunnen til at du får varmt vann i kaldtvannkranen er at når trykket senkes fra 8 til 6 bar vil det trykkes varmtvann fra berederen ut i kaldtvannsinntaket. Hvis avgreningen til kranen er like ved varmtvannsberederen vil du få en skvett varmtvann i kaltvannsrøret. 6 bar trykk under tapping høres mer enn nok ut. Har du noen restriksjoner på rørføringen? Hvis installasjonen er ny bør vel rørleggeren ta ansvar.
   #7
 24,675     Akershus     0
Tornado er kanskje inne på noe, men da må det være mye elastisitet i den vvb. Vannet alene mister trykket nær momentant.

Drypper det fra sikkerhetsventilen på vvb?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 11     0
Takk for gode innspill. Høres ut som om jeg har en utfordring i fordelingsnettet etter trykkmåler og vannmåler. Det er en reduksjonsventil i tilknytting til trykkmåleren og jeg har skrudd denne OPP slik at trykk ved null tapping er 8 bar da jeg har hørt dette er max.

Det er fortsatt veldig underlig; Fra inntaket og forbi trykkmåler og vannmåler er det ca syv meter til første tappekran. Denne er ute og brukes til for eksempel spyling av gårdsplassen. også her er trykket ganske puslete....

Legger ved tre bilder som viser "hardware" oppsettet ved inntakspunkt...

På bilde nr 1 ses et ratt like under vannmåleren. Jeg vet ikke hva dette er men det KAN jo være en reduksjonsventil som jeg bør åpne....

Forøvrig tåler min Elster 100 vannmåler opp til 10 bar....
Trykk i rør - 2012-12-02 14.07.01.jpg - Espen65
Trykk i rør - 2012-12-02 14.07.15.jpg - Espen65
Trykk i rør - 2012-12-02 14.07.43.jpg - Espen65
  (trådstarter)
   #10
 11     0
Trykkmåleren nederst viser nesten 10 bar på bildet men jeg har satt den på 8 BAR til vanlig. Da viser den rundt 6 bar ved tapping.

Den øverste (Elster) viser kun forbruk og har ikke trykkindikator.