1 630    1    0  

Vann fryser

 3     EU     0
Jeg har et ut hus, i vinter vannet ble fryser helt ned til grunn, vannrør selfølgelig ødelagt. men vannet er fortsett frys, lenger ned i grunn. Tenker at jeg må venter lit til somme? har ikke kontakt med rørlegger nå, koster mye på rørlegger gjøre det eller?

   #1
 18     Trondheim     0
Hei Victor.
Litt vanskelig å forstå hva du egentlig mener her, men jeg gjør et forsøk.
I uthuset ditt, hvor du har innlagt vann, har vannrørene frosset og sprukket, men vannet (i rørene) er fremdeles frosset lengre ned i bakken?

Det første du må gjøre er jo å stenge av vannet som går til uthuset, enten har du stengekran inne i huset, eller så er det stengekran i bakken en plass. Så må du finne ut om rørene i bakken er sprukket- det beste er å vente til tæla gir seg i bakken, slik at den ikke er frosset og vannet i rørene tiner igjen. Det tar forholdsvis lang tid, så for at dette skal skje litt raskere kan du f.eks grave deg ned når snøen forsvinner, slik at solvarmen kommer seg raskere ned. Det er ingen vits i å skifte rørene inne i huset, hvis det fremdeles er ødelagte rør i bakken..

Sannsynligvis vil rørene i bakken tåle å fryse bedre enn metallrør inne i uthuset (antar at det er metallrør inne i uthuset siden dette er mest vanlig), siden dette er plastrør, som faktisk er litt tøyelige. Men for å være sikker, er det best å grave opp, ellers risikerer du å få forurensing i vannet, samt at det strømmer ut tusenvis av liter med vann nede i bakken.

Du trenger ikke rørlegger for å grave opp bakken, men det kan være greit at rørleggeren legger nye rør i bakken (hvis de har sprukket) og nye rør i huset. Prisen kommer an på tilgjengelighet, størrelse på jobben og beliggenhet. Anbefaler at du selv finner ut om rørene i bakken er sprukket, før du samler inn pris på hele jobben. Sørg for å gjøre en god mengdebeskrivelse av jobben, spesifiser så mye som mulig (type rør du ønsker, kraner ev annen jobb som må gjøres som graving eller gjenfylling) og hent inn anbud fra flere rørleggere, gjerne så mange som mulig, men minst 5 forskjellige firma. Dette for å være sikker på at du får best mulig pris, og vær åpen om at du henter inn pris fra flere.

-R-