24 994    34    6  

Varmt vann kommer i kaldvannskranen og dårligt vanntrykk til tider?

 19     Askim     1
Hei

Beklager at jeg ikke kjenner de korrekte begrepene i rørleggerfaget... ;)

har vært plaget lenge med at det kommer vamrt vann i kaldvanns anlegget, bare i kort tid (30 sek) etter vi skrur på vannet?

Der ble byttet varmtvannsbereder i 2009, men da ble gjenbruk av alt som var der fra før av.. (dette på toppen), utført av rørlegger.

Lurer på om årsaken kan være relatert til denne  greie på toppen av varmtvannsberederen som blander kaldt vann inn på varmtvannsledningen?

Så har jeg forholdsvis dårlig trykk, det er nok trykk inn i huset, i det minste ifølge måler ved inntak, men på andre etg. sliter vi med dårlig trykk... lidt bedre på første etg..

Det som jeg vet var at tidliger leieboer forsøkte å ødelegge allt i vaskerommet (hele hybelen faktisk), rørlegger kom å så på anlegget, men mente at det kun var justeringer som måtte til, men det ble aldri bra nok, hva kan det være?
Signatur

   #1
 24 040     Akershus     1
Kommer det varmt vann også om morgenen før noen har brukt varmtvann?

Ekspansjonskar i huset? (Trykktank, gjerne sammen med vvb. Oftest hvit)

Ad trykk. Det er ikke mer enn ca 0,3 bar i trykkforskjell grunnet høyde mellom to etasjer. Sjekket om det er noen stoppekraner som ikke er helt åpne?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 19     Askim     0
Der kommer varmt vann hele tiden..  det kalde vanbet må løpe i ca. 1/2 minutt.. så kommer kaldt.. drt gjelder samtidige kraner med unntak av hageslangen.. da den kranen er koplet på inntaket på mote.

Der er ingen slik tank i huset. Der var tidligere en kran ute i gaten nærmest som var nesten helt lukket for.. da hadde vi ikke noe vann nærmest.. trykket er over 6bar inn i huset. Tror jeg jeg leste av måleren sist.
Signatur
   #3
 24 040     Akershus     0
Har du noe navn og typenummer på varmtvannsbereder?
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 19     Askim     0
Skal sjekke.. høiax 300 liter..  er det jeg husker...
Signatur
   #5
 24 040     Akershus     0
Det er ikke så mange måtene å få til midlertidig varmt vann i kaldvannsør på:

- kaldvannet ligger inntil et vv rør, men da vil det være kald vann om morgenen og det må være tappet vv noe før du tapper kv. Det er lite sannsynlig at dette vil gjelde alle kraner , alltid.

- vv skyves tilbake til kv siden under oppvarming av vann. Lite sannsynlig. Vv vil fort tape varme og lite sannsynlig at dette vil gjelde alle kraner alltid. Videre leser du av trykk, det kan tyde på at du har en trykkreduksjonsventil. Denne stenger for ekspansjon fra vvb.

- et ekspansjonskar vil kunne skyve vv tilbake, men ikke hver gang i hver kran. Det vil bare skje etter at en ikke har tappet vann på en god stund etter at en har brukt endel vann. Du har ikke espansjonstank. (Heller ikke OSO SE-bereder?)

Du har 6bar statisk trykk. Det burde være bra. Opplever du dårlig trykk, så er det tynne rør, mkk i rørene eller stoppekraner som ikke er helt åpne.

Signatur
   #6
 678     Bergen     0
Hvor varmt er det varme vannet som kommer når du skal tappe kaldt vann?

Kan det være at rørstrekket går gjennom oppvarmet gulv, ligger side om side med radiator/gulvvarmerør?

Signatur
  (trådstarter)
   #7
 19     Askim     1
Vannet har full varme. Ikke stor mengde. Men da dette skjer i alle kraner her med unntak av kranen ute..

Hagekranen er koplet direkte på ledningen før den går videre til varmtvannbereder og kaldtvann..

Vannet som kommer først er vanlig lunket vann.. som kommer hvis rør står tett sammen.. så kommer dette varme vannet før det kommer kalt..

Når jeg skrur fra kun varmtvann.. da er det normalt.. først lunkent eller nesten kaldt så varmt..
Signatur

   #8
 7 685     Bærum     0
Du får vel trykkfall i kaldtvannet når du åpner kranen. Da vil det presses varmtvann fra berederen tilbake i kaldtvannsrøret og ut i kranen. Når overtrykket i varmtvannstanken er utlignet vil du få kaldtvann i kranen. Problemet antar jeg skyldes en innsnevring på kaldtvannstilførselen. Har du en stoppekran e.lign som er delvis lukket?
   #9
 24 040     Akershus     0

Da vil det presses varmtvann fra berederen tilbake i kaldtvannsrøret og ut i kranen. Når overtrykket i varmtvannstanken er utlignet vil du få kaldtvann i kranen.


Dersom vi kun snakker om vvb og rør, vil "tilbakeslaget" fra tanken knapt være målbar. Vann ved våre temperaturer er iike komprimerbar. At vvb skal stå og bule som en trykktank tror jeg ikke den vil tåle over tid. Denne teorien tror jeg ikke på.
Signatur
   #10
 7 685     Bærum     0
Det må være luft i systemet f.eks. en trykktank for at dette skal inntre. Enig i at det er en forutsetning. Det var bare en ide', ikke nøye gjennomtenkt. Hva tror du er årsaken?