1 853    22    2  

Vond lukt på bad, kommer og går, prøvd "alt".

 65     0
Vi har et bad i 1etg som i perioder ikke lukter spesielt godt. Den beste beskrivelsen jeg klarer er at det lukter litt mugg/råte. Dette er ikke hele tiden, men det kommer og går uten at jeg klarer å finne ut hva som gjør at det dukker opp. Det virker helt tilfeldig.

Jeg har manuelt renset sluket, og dette er nå så rent som man får et sluk fra 1997. I tillegg har jeg prøvd flere kjemikalier for å fjerne lukten. Bl.a kjøpt noe alla kaustisk soda som freser og skal renske opp, prøvd Mudin som rørleggeren anbefalte og også litt annet.

Uansett så får vi ikke lukten bort, og jeg begynner å gå tom for ideèr.

Er det noen som har noe forslag?

TDJ
   #2
 1 603     Asker      0
...antar det ikke står en durgo-ventil e.l. (siden det ikke nevnes..) ?
Hva med avtrekk fra badet; kan det komme luft/lukt fra annet sted ?

Dette trenger ikke være fra kloakken, i verste fall kan det være materiale i vegg eller gulv som er i ferd med å bli dårlig ? Lukten vil da kunne variere med trykk- og temperatur-forhold i badet.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 65     0
per_kjetil: Det er jeg ikke 100% sikker på, men kan ikke huske at det var lett å se heller da jeg var i sluket. Men kan selvfølgelig ta en ny titt. Jobber som boligfotograf og har kommet til mange hytter med tørre sluk, men det er ikke helt det samme lukten og vårt bad er jo i bruk hver dag, så det skal jo ikke gå tørt?

TDJ:

Durgo? 😬

Viften ser ikke fresh ut den heller og jeg tenker å bytte den, og har faktisk tenkt på om det kan komme herfra istedet. Spesielt siden det varierer. At det kanskje er slik at det ikke lukter om badet står med døren igjen og viften går som normalt, men når døren går mye opp og igjen så er ikke avtrekket optimalt og lukten "slår tilbake". Om jeg stopper vifta, så bruker den 20-30sek på å komme i gang igjen, så den er ikke sprek for å si det forsiktig...
TDJ
   #4
 1 603     Asker      0
Durgo;
https://vvskomplett.no/ror-og-deler/avlopsror-og-deler/durgo-lufteventil
Brukes for å forhindre at "nedtrekk" i toalett suger med seg vannet fra vannlåsene.
Normalt skal alle hus ha en lufting hvor avløpet kan "puste" - de fleste har et rør ført over taket, men noen har også en "durgo" stående inne i huset. "Durgoen" har en tynn gummimebran som skal forhindre luft/lukt å komme motsatt vei; den "puster" bare "ut" fra rommet. Hender at det er feil på membranen.

Hvor blåser viften du refererer til ?
Signatur
TDJ
   #7
 1 603     Asker      0
Vi har et bad i 1etg som i perioder ikke lukter spesielt godt. Den beste beskrivelsen jeg klarer er at det lukter litt mugg/råte.

Dersom lukten stammer fra mugg/råte i vegger vil vel en bedre fungerende vifte kunne øke luktplagen, spesielt dersom du stenger for til-luft.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 65     0
Jeg aner ikke hvor det kommer fra. Men etter å ha prøvd X antall produkter i sluk, så tenkte jeg at det var verdt å prøve å bytte viften også. Men skal man klare å lukte mugg fra vegger allerede når huset er fra 1997?
HSt
   #9
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Det kan være mugg på 2år med fukt. Men er spyleplugg i sluk på plass? Dusj kabinett med rør under ?
  (trådstarter)
   #10
 65     0
Spyleplugg er den pluggen som sitter i bunnen av kabinettet som man kan åpne og rens?

Ja, det er dusjkabinett med rør som leder ned i sluk.