1,231    8    1  

Bytte innbyggingssisterne?

 83     0
Har etter å ha plagdes med alt for dårlig nedtrekk på det vegghengte toalett siden det ble montert, fått opplyst at sisternen bare rommer 6 liter, mot normalt 9 liter på gamle gulv-monterte toaletter.
Fikk ingen spørsmål om størrelse eller opplysning om hva mindre vannmengde ville bety. I mitt tilfelle betyr det at jeg bruker tre ganger så lang tid på toalettet nå sammenlignet med tidligere. Jeg sparer heller ikke noe vann, da papirmengden er den samme som før. Slik at resultatet blir at jeg må trekke ned 6 liter to til tre ganger, der det før var nok med 9 liter èn gang.
 Regner med at sisternen må byttes ut for at jeg skal kunne vende tilbake til normale toalettrutiner. Går det an å skifte ut en innebygd sisterne, eventuelt skifte den/ de delene som bestemmer vannmengden uten å rive badeveggen? Og hvis veggen må rives; må jeg betale for dette selv? Jeg fikk ingen informasjon om nedsatt kapasitet i forhold til det gamle gulv-monterte toalettet; ingen spørsmål om valg av  størrelse på sisternen?

HSt
   #1
 37,741     Lillestrøm kommune     0
Har sett tråder om vegghengte WC som sprutet ut på gulvet med stort spyle volum.

Er det 4 og 6L som normalt er valget eller er det 6 og 8L ? Jeg husker ikke. Porsgrund opplyser om at de monterer en slags dyse e.l med høyeste volum. Du bør derfor finne ut om hva som passer sammen og om ting er riktig installert før du lager en annen feilmodi i steden
   #2
 5,337     Tromsø     0
Det må være mange år siden det ble levert gulvstående doer som spylte med ni liter. Nå går det i maks seks liter på gulvdoene også, og ofte stilt på fire liter. Og det funker flott så lenge skåla er fornuftig utformet.

@Handyheksa: hvilken do-skål har du? Kanskje er det like nyttig å bytte skål skål som å bytte sisterne?
Signatur
   #3
 50     0
Enig med KjellTS.
Det kan like gjerne være skåla som er problemet.
De fleste av vegghengte toaletter er beregnet på et spylevolum på 4 ltr.
De fleste sisterner er stilt inn på 6 ltr. 4 liter eller 7.5 er et valg på noen. Det lille skyllet gir normalt 3 liter og kan på enkelte modeller økes til 4,5 ltr.

2-3 stk 1m tørk og litt godsaker burde normalt forsvinne med 4 l. skyll.

Ikke noe tull med lufting over tak hos deg?
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 83     0
Lufting over tak?
Nei.
Selve toalettet er Villeroy & Bosch Subway 2,0.
Med en komplett ulogisk hylle inni skåla.
Noen ganger, med to tørk som har blitt gjennomvåte,
kan jeg oppleve at det ene tørket blir skylt ned mens det andre blir løftet
opp i skåla.
Hvis den hadde vært konstruert for å drive meg fra vettet, så kunne de vanskelig
ha gjort en bedre jobb.
Hvis målet var å på mest mulig effektive måte å skylle ned det som befinner seg oppi skåla,
da skulle de ha konstruert en ganske annerledes skål.
Jeg trodde navnet, Subway, mente at den var laget for mest mulig effektiv spyling; den gang ei.
Så dere tror problemet kan løses ved bare å bytte skåla?
  (trådstarter)
   #6
 83     0
Jeg bruker billig toalettpapir. Men det har jeg alltid gjort, så det kan ikke forklare forskjellen mellom gulv-montert og vegg-montert toalett. Det skal jo klare å spyle ned alle sorter toalettpapir. For øvrig har mitt billige toalettpapir INGEN problemer med å suge til seg vann. Det blir ikke spylt ned selv om det er gjennombløtt og ligger mitt i skåla. Har til og med opplevd at med to tørk i skåla, begge gjennombløte og liggende mitt i skåla, det ene på topp av det andre; så blir det ene tørket skylt ned mens det andre blir løftet opp...

   #8
 5,056     Sørlandet     1
Tipper skåla da jeg merket stor forskjell når jeg byttet skål hjemme. Forøvrig syns jeg alle de vegghengte er lite dritevennlige. Her er det tatt mer hensyn til design enn funksjonalitet. Mest irriterende er at børsten må frem hver gang og for meg som kjører vm i full skål 2 ganger daglig blir jeg fort lei.

Er enig i at gulvmonterte toaletter er bedre på dette men tror heller det skyldes større utløp en mer vann. Porsgrund seven d var den jeg fant av vegghengte som minner mest om en gulvmontert en designmessig

Billig toalettpapir (resirkulert) er en gjenganger i tette avløpssystemer da de ikke løser seg opp (like helt etter ett år i utedassen på hytta). Men sånn til hverdags føler jeg og de gjør samme nytten.