TDJ
  (trådstarter)
   #11
 1 617     Asker      0
Jeg har også gjort "litex" måten med 20mm tetti plater. Har 30*60 flis med 9mm tykkelse og skar ut 2*8cm i bunn på tetti og fylte med fliselim der skåla treffer veggen.

Hmm, tilbake til "kjeller-prosjektet" mitt etter litt ferie og fortsatt ganske usikker på montering av klosett-skål utenpå vanlige våtromsplater, det være seg Litex, Tetti eller Wedi. Har gjort litt "trykktesting" på disse (20 mm) og er med håndkraft i stand til å trykke en tommelfinger inn i platen. (Ja, det er bare nesten, men solid bulk blir det !!)

Har tegnet opp skåla (rødt) på platen og rammen i sisterna (svart) som ligger bak (bilde);

Spørsmål om vegghengt toa - doskaal anlegg.JPG - TDJ
I mitt hode er det bare de 2 små områdene nederst på størrelse med (mine) tommeltotter som skal stoppe ned-bøying (i tillegg til boltene). Jeg synes ikke dette virker greit og ønsker at HELE vangen på skåla skal ligge an mot et solid og ikke komprimerbart underlag. Ikke bare mot et par cm med flislim nederst.

Ideelt ser jeg for meg noe a la 20 mm kryssfinér, men er heller ikke komfortabel med å "treverk" inne i sisterne-kassa...
Mener å huske at jeg benyttet en 12 mm Steni Masterboard-plate i vårt andre bad (bygget i 2011), men er usikker (Alz... ?!?) . Mener å huske at den var knall-hard og overhodet ikke lot seg presse inn.
Takknemlig for (flere) erfaringer / synspunkter her Angel
Siste redigering: 12. august 2019 16:29:10 av TDJ
Signatur

HSt
   #12
 26 548     Lillestrøm kommune     0
På Grohe ramme så ble Tetti platen deformert mot rammen når jeg monterte den på hytta, jeg har bare en foreløpig montering og har ikke bestemt meg for hvordan jeg skal gjøre det permanent. Trolig følger jeg en BB tråd her og tetter lekkasje kassen og bruker baderomspanel i kassen, det er jo hardt
   #13
 3 348     0
Dette må jo være veldig avhengig av flisene?

Jeg har 30x60 fliser som fordeler trykket, tror ikke håndverkerne gjorde noe forsterkninger. Dog har vi en sandwich av osb og tetti, ikke bare tetti som bærende.
   #14
 607     Bergen     0
Jeg sitter og vrir hjernen og prøver å huske hva jeg gjorde for ca 10år siden.. Jeg husker den samme skepsisen til fliselim-løsningen, spesielt om man blir nødt til å bytte skål og den nye har en helt annen fasong.

Hele badet ble bygget med 12mm våtromplater av merket BAC, som ble montert på 9mm kryssfinér.
Jeg husker at BAC-platene hadde en mye hardere overflate en litex, og jeg mener at kryssfinér + våtromplate føltes trykkfast nok til å montere flis og skål uten videre tilltak.

-Men jeg husker desverre ikke alle detaljene..
HSt
   #15
 26 548     Lillestrøm kommune     0
Jeg la egentlig Tetti bak med en 18mm OSB utenpå det jeg så når jeg demonterte var at Tetti var klemt sammen bakfra der den treffer rammen til cisternen
TDJ
  (trådstarter)
   #16
 1 617     Asker      0
Hm, så mye gjør-det-sjøl arbeid lagt ned her at jeg ikke "gidder" å gå rundt å lure på når klosettet skal begynne å slarke på veggen. Hiver ut Wedi-platen. (Til info; den har mye hardere overflate enn Litex som er benyttet i resten av badet, men gir etter lettere når sementoverflaten først bryter sammen. XPS'en hos Litex virker mye "seigere", er kanskje alu-folien som ligger mellom sementen og XPS'en.)

Åkke som, å bruke en bit baderoms-panel type Fibo eller lignende høres "riktig" ut (håper flislimet sitter på en slik overflate, da) - alternativt å sjekke ut Steni Masterboard.

Takker for svar og interesse Smile.
Signatur

TDJ
  (trådstarter)
   #18
 1 617     Asker      0
Da er min "løsning" klar, ser slik ut;

  • 20 mm Wedi limes med TEK 7 og skus fast til sisterne-ramme.

  • Boret opp flere 26 mm hull i platen og åpnet opp inn mot sisterne-ramme der hvor klosett-skålen hviler mot rammen (dvs "Litex-måten".

  • Alle hullene fylles med Fischer kjemisk forankringsmørtel (FIS VS300) plant med overflate av Wedi.
    (Benyttet et par tuber på hytta i forbindelse med terrasse-bygging op ble rimelig "imponert" i forhold  til å benytte tradisjonell mørtel Grin )  

  • Over det hele limes en 6 mm Steni Masterboard med Novi Pro Fast lim.

  • Skal avsluttes med 20 x 50 cm flis (9 mm middels kvalitet).Da er ihvertfall alt "inni der" 100 % vannbestandig og Steni-platen står i mot det meste av flate-trykk.

Skulle dette vise seg å gå "down the drain" så får det bare være....  Wink.
Signatur