472    9    1  

Trykknapp Grohe rapid sl m/lekkasjeboks

 37     0
Hei, skal bygge inn sisternen inn i stenderverk og kle med fiber trespo plater utenpå er planen, men i bruksanvisning står det 2x12,5 mm plater pga av trykkknappen men noen som har efaring om det går kun med ei 12 mm plate (fibo trespo)?

Trykknapp Grohe rapid sl m/lekkasjeboks - image.png - Sveinu

   #1
 292     0
Vil det bli kraftig nok kun med 12mm når du skal skru toalettet mot platen? Noe av vekten til toalettet trykkes vel mot platen, synes nemlig 12mm høres tynt ut.
  (trådstarter)
   #2
 37     0
Vil det bli kraftig nok kun med 12mm når du skal skru toalettet mot platen? Noe av vekten til toalettet trykkes vel mot platen, synes nemlig 12mm høres tynt ut.

Det tviler eg på at er noe problem, er vel meir skjørt med ei litexplate med flis på.
   #3
 438     Stavanger     0
En litex plate (minste tykkelse på rammefrontplate er 20mm, ref. Litex) med lim og fliser er veldig bra, og tåler vekten uten problemer. I tillegg SKAL det skjæres to ca 2x2cm huller i Litexen akkurat mellom der hvor toalettporselen-horisontal stålprofil på ramme møtes. Dette hullet fylles med flislim eller cement. Med andre ord oppnår en to punkter som har 0-litex mellom seg - en ungår "fjæring" i toalettet og dermed oppsprekkinger.

Vedrørende det du sier om platetykkelse. Når produsenten sier noe, da følger en den anvisningen. Om en velger en annen løsning som avviker fra produsent anvisningen, så må en sørge for å opprettholde eller forbedre de hensikter, kravene og standardene som i utgangspunktet er satt av produsenten.

For Grohe innbygningssystemer ser det ut som at platen bør være minst 20 mm men maks 45 mm. Men jeg forstår ikke hvorfor du ikke bare limer to plater mot hverandre? Du får helt sikkert noen rester som kan benyttes?
   #4
 647     Norge     0
På fibo sine sider (http://fibo.no/faq) står det bla:

"Det må legges inn ekstra spikerslag/støtte bak tunge gjenstander som henges på vegg, som for eksempel servant, skap, håndtak i dusj, vegghengt toalett osv."

Jeg vet ikke om de da sikter til spikerslag bak innbygningssisternen, eller om de mener at det skal legges en form for støtte bak platen der toalettskålen skal henge. Tipper de svarer raskt om du tar en telefon eller sender en mail og spør (men neppe nå i helgen).

Du må forøvrig lade pad'en din snart... Tongue
  (trådstarter)
   #6
 37     1
For Grohe innbygningssystemer ser det ut som at platen bør være minst 20 mm men maks 45 mm. Men jeg forstår ikke hvorfor du ikke bare limer to plater mot hverandre? Du får helt sikkert noen rester som kan benyttes?Vis ein skal lime 2plater mot kvarandre så må ein trekke sisterne 12mm innforbi stenderverket.
  (trådstarter)
   #7
 37     0
Korleis gjere folk som bygger utvendig kasse på veggen, bruker dei å legge 2 stk fibo trespo på fronten av sisterne ?