812    19    1  

Behov for sentralstøvsuger?

 627     Tromsø     0
Hei

Jeg holder på med totalrenovering og er kommet til blivende tekniskrom. Fra før av er det montert sentralstøvsuger i huset, men jeg har knapt brukt den. Jeg synes effekten er for dårlig, i forhold til den vanlige støvsugeren, samt at den digre slangen er noe herk.. Spørsmålet er om jeg skal montere støvsugeren igjen i det nye tekniskrommet eller montere den i garasjen. 

Hva synes dere? Jeg ser fordelen med å ha den i huset når jeg skal begynne på stue og kjøkken for å kunne ha avtrekk på sag og annet støvete verktøy..

   #2
 20 236     Akershus     0
Har begge deler. Bruker den klassiske støvsugeren mest.
Signatur
   #3
 1 783     Skogsvåg på Sotra     0
For rundt 6 år siden kjøpte jeg et lite beist av en støvsuger, en Cyclovac DL2015. I utgangspunktet mye kraftigere enn hva jeg egentlig trengte, men jeg så for meg at siden den har 3 trinn så kunne jeg bruke den på lavere effekt og i teorien med mindre slitasje til normal-bruk, samtidig som jeg har mulighet å ha lange rørstrekk (ut til garasje og furtebu) og rikelig med futt. Så lenge vi har hatt den har vi stort sett hele tiden holdt på med noe oppussing, og har brukt denne som byggstøvsuger. Vi bruker den også som avsug fra diverse slipemaskiner. Jeg har hatt i tankene å montere på en egen grovbøtte, men det har så langt blitt med tanken, bortsett fra på et par mer stasjonære maskiner som sliper, der har jeg en grovbøtte. Denne maskinen spiser "alt", og bortsett fra når jeg suger betongstøv så kan jeg bruke maskinen helt til bøtten er stappfull. Jeg har aldri savnet mer sug, denne har rikelig. Har hatt behov for å skru opp håndtaket og rengjøre et par kontakter inne i den, ellers har denne maskinen bare virket som den skal. Jeg har bodd på steder med mer rimelige maskiner som Flexit og denslags, og er det noe slikt du har så skjønner jeg godt at du er i tvil. Den enkle Siemens støvsugeren til 899,- på Obs er ganske sikkert kraftigere enn slike billigmaskiner. Ja, den koster en del mer, oppi dobbel pris (mener jeg ga noe over 12.000 for komplett maskin med slange og diverse ordinære munnstykker), men bruksnytten er mer enn doblet vil jeg si. Vår enkle klassiske Siemens har jeg ikke brukt på noen år, selv om den er "kjekk å ha" Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 627     Tromsø     0

Takk for utfyllende svar fikse. Jeg har en Foma W27.
http://foma.no/produkter/sentralstoevsugere/sentralstoevsugere/w27/
Ifølge Foma var dette en testvinner 1999 så den er jo noen år gammel nå. Jeg har brukt den endel til som byggestøvsuder, men jeg synes filteret år fort tett.. Jeg har vurdert å bare pille ut filteret og prøve å lage en syklon isteden bøtten under..
Behov for sentralstøvsuger? - IMG_6221_zpsj4xusgmx.jpg - wazzza
   #5
 1 783     Skogsvåg på Sotra     0
Fomaen har 1280 mmVS sugeeffekt. CycolVacen vår har 4380, synes å huske at den ligger på rundt 2200 på laveste trinn. Selv den minste Cyclovacen har 3033 mmVS. Cyclovac er SVJV en av få produsenter som har en konstruksjon hvor dritten ikke går "gjennom" motoren (s.k bypass-kjøling, dvs egen luft og luftfilter på kjøleluften til motoren), noe som jeg vil tro er ganske vesentlig om en skal bruke den til noe mer enn å ta hybelkaninene Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 627     Tromsø     0
Du sier noe der. Fomaen er ikke allverdens i forhold Laughing Kanskje jeg skal gjøre den om til en mobil syklonsuger til oppussingsprosjektene, så sparer jeg den plassen på tekniskrommet. Den blir jo ikke brukt ellers, så da blir det bortkastet å ha den stående...

   #8
 8 027     Bærum     0
Vurderte sentralstøvsuger ved oppussingens start, men uansett hvordan vi vred og vendte på det klarte vi ikke se poenget. Slangen er jo mere volumiøs og tar mere plass enn en vanlig støvsuger. Veier kanskje noe mindre, men... Eneste måtte være hvis en fikk til noe sånt hide-a-hose opplegg..
   #9
 1 460     1
Sentralstøvsuger er bra for allergikere, siden lufta går rett ut og ikke bare rundt i rommet, blir veldig støvfritt sammenlignet med hva som helst.
   #10
 2 727     Asker     0
Har man allergiker i hus er robot støvsuger tingen. Vi har en Roomba 980, vi kaller han "Kurt", som tar jobben for oss. To ting bidrar spesielt til godt inneklima. Den går ofte, samt virvler ikke opp stort. Har også HEPA filter. Skal man gå for robot er det litt som el-sykkel. Kjøp en skikkelig en eller kjøp en vanlig sykkel (støvsuger).
Signatur