517    6    0  

Finnes sentralstøvsuger som ikke kjøler motor med sugelufta?

 118     0
Finnes det sentralstøvsuger som ikke kjøler motoren med lufta fra slangen?

Jeg har en kirby og denne tar jo kjøleluft fra siden av støvsugeren, med andre ord ødlegges ikke motoren uansett hva jeg suger opp..

Jeg har montert en villavent sentralstøvsuger nå og nå har motoren røket for andre gang selv om jeg har brukt den i ferdige rom pluss noe sagflis ved saga.
Leverandør sier den ikke tåler byggestøv og ikke kan brukes i byggeperioden...

Så hva annet finnes?
Signatur

   #2
 1 783     Skogsvåg på Sotra     0
CycloVac kjøles luft fra siden, via eget luftfilter. Men til tross for godt motordesign og overdimensjonert motor, også Cyclovac advarer mot å bruke den på f.eks betongstøv.
I praksis tåler den jeg har juling som bare det. I motsetning til en flexit som jeg har brukt tidligere, som er tull&tøys&lekemaskin.
Signatur
   #3
 194     Enebolig     0
Det er mulig å sette på en syklon som skiller ut det aller meste av partikler før det kommer inn i støvsugeren. Koster litt over en tusenlapp i norge:

Finnes sentralstøvsuger som ikke kjøler motor med sugelufta? - dustdeputy1.jpg - kjellb
   #4
 1 656     Trondheim     0
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 118     0
Jeg heller mot CycloVac, finnes det flere gode alnternativer?

Jeg vil ha noe som tar allt fra husstøv til slipestøv i garasjen...
Signatur
   #6
 1 783     Skogsvåg på Sotra     0
Jeg heller mot CycloVac, finnes det flere gode alnternativer?

Jeg vil ha noe som tar allt fra husstøv til slipestøv i garasjen...

Jeg tror du skal regne å måtte bruke støvbøtte/syklonbøtte uansett merke...
Vi bruker vår 2-motors Cyclovac DL-2015 til både huset, garasje og redskapsbod, så det er litt kronglete strekk med rør i bakken, etc. Godt fornøyd med den maskinen. Suger som bare rakkeren, myk start på motoren og ikke minst regulerbar hastighet på motor. Vi har bøtte/filter (ikke pose), og det er jo praktisk å slippe å kjøpe poser, men det er ganske sølete greier, så jeg ville ikke anbefalt det om støvsugeren blir plassert et sted som ikke tåler litt støv i.f.m. tømming av bøtten. Både denne og de litt mindre Cyclovac-ene støyer endel, andre merker kan være mer stillegående. Men jeg har aldri opplevd en støvsuger som er så kraftig som denne, for privat bruk. Du løfter teppene med den, om du vil Smile
Signatur