422    11    0  

Gammel Flexit Fx200 sentralstøvsuger - tett filter, hva gjør man?

 11     0
Vi har flyttet inn i et hus med eldre modell sentralstøvsuger (Flexit Fx200). Filteret er veldig tett, men vi vet ikke hvordan vi kan rense den eller fjerne eller bytte, eller hva man i det hele tatt gjør med filteren? Når man åpner beholderen, henger filteren i øverste delen. Blir masse finstøv når man prøver å riste den, så det er nok ikke slik det gjøres. Virker ikke som om den kan fjernes heller. Se bildene. 
Må hele støvsugeren byttes, eller må vi ha service på den?
Takknemlig for hjelp Smile
Gammel Flexit Fx200 sentralstøvsuger - tett filter, hva gjør man? - IMG-0310.jpg - Noraline1
Gammel Flexit Fx200 sentralstøvsuger - tett filter, hva gjør man? - IMG-0309.jpg - Noraline1

   #1
 801     Trøndelag     0
Tre på en søppelsekk fra undersiden og rist i vei. Dette er nok måten å gjøre det på.
jaf
   #2
 5 031     tromsø     0
Går det å bruke en gammel støvsuger og støvsuge filter tøyet ?
HSt
   #3
 26 725     Lillestrøm kommune     0
Ja litt klønete og måtte ha støvsuger til å støvsuge støvsugeren, men jeg gjorde det. Og så har jeg kjøpt modell som bruker papirstøvpose på hytta.
  (trådstarter)
   #4
 11     0
Vi har prøvd å suge med en annen støvsuger, ja. Men det ble også masse støv som ble virvlet rundt og vi fikk det heller ikke av filteren. Tenkte at det må jo være en bedre måte å gjøre det på... Pose kan vi prøve, men tror heller ikke vi får av så mye som vi vil.
   #5
 309     0
Sikker på at filteret ikke kan tas ned? Jeg tipper der bare har satt seg litt fast i gummipakningen, så det er derfor det henger igjen. Prøv å få det løst, støvsug det med en annen støvsuger hvis du har som nevnt tidligere eller bruk trykkluft for å blåse filteret rent.
   #6
 3 606     0
Filteret har vel bare en runde med fjærstål ytterst. Ta tak i ene siden og dra det inn mot midten så løsner hele. Tror det er en liten hempe der til å dra i. Ikke dra nedover, dra mot midten.
  (trådstarter)
   #7
 11     0
Det høres ut som den mest sannsynlige løsningen at filteret kanskje likevel kan tas av. Takk for raske og gode innspill Smile

  (trådstarter)
   #9
 11     0
Wow, så bra at du hadde denne. Prøvde selv å finne en slags bruksanvisning, uten hell. Tusen takk!!