423    13    0  

rør sentralstøvsuger tykkelse lettvegg

 767     0
Hei.

lurer litt på hvordan jeg skal gjøre det med ett sentralstøvsugerrør som må inn i vegg.
Er lettvegg med 36x68. har allerede platet ene siden, så er ikke aktuelt å rive noe nå.
hvordan kan jeg best løse det? er kun plater på ene siden, så er mulig å legge på litt osv, men usikker på hvordan, og hvor mye? rør er standard 2toms, så det er vell ca 51mm.  vil helst ikke ta for mye av rommet heller :) 


   #1
 20 204     Akershus     0
Hva er problemet? 68 mm klaring i vegg og 51mm rør?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 767     0
Tja, fant ett par korte bend, så tror kanskje det skal gå. litt av utfordringen er på enden eller hjørnet der uttaket skal sitte, siden det er noe større en 51mm, men ser kanskje ut som det kan lures til Smile

vett ikke om det er ideelt med så korte bend? men siden det blir med uttaket, blir de forsåvidt greit å komme til vist det skulle sette seg noe fast.
   #4
 1 782     Skogsvåg på Sotra     0
Det er normalt med ekstra kort bend i.f.m. vegguttak. Dvs det skal være et ekstra kort bend der. For å sikre at gjenstander ikke går forbi der men setter seg fast i andre bend.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 767     0
ahh ja der sier du noe Smile jo det høres fornuftig ut ja. men da tror jeg det løser seg ganske greit.
takk for svar:)
TSt
   #6
 7 906     0
Pass på å aldri lage forgreninger som går nedover. Skal en nedover skal forgrening være til siden og så sette på bend nedover derifra. Ellers vil det som kommer i røret delvis falle ned i forgreningen og henge seg fast på kanten i røret og til slutt tette dette. Står i instruksjon men er ikke så lett å få med seg at dette kan være et problem.

Har sugd motsatt vei noen ganger på et sted for å få åpnet rør igjen etter et det blir tett men det skjer så ofte at de nesten gir opp å bruke. Her benytter vi slangen fra et uttak nærmere sentralenheten og suger i uttaket som ikke virker lenger.
  (trådstarter)
   #7
 767     0
Ser ut som det ordner seg da. takk for svar så langt:)

hvordan gjør folk det i forhold til plassering av selve støvsugeren og laveste vegguttak?
pr i dag henger den ca midt på veggen i kjelleren, og var meningen å ha ett uttak der også på sikt, men er det best å sette uttaket midt på vegen da? mener å ha hørt man ikke må plassere de lavere en støvsugeren?

   #8
 1 782     Skogsvåg på Sotra     0
Det må være en misforståelse. Det er ingen problem å ha punkt lavere enn støvsugeren. Iallfall ikke på de systemene jeg har montert endel av (AllAway og CycloVac) har dette vært et tema. Om det nevnes så vil jeg tro det må være på svake og rimelige systemer, at de er redd for at sugeeffekten ikke er stor nok? Jeg har montert flere systemer hvor sugeenheten står øverst (på loft), uten at det har laget noe problemer.
Signatur
   #9
 20 204     Akershus     0
Jeg har sugepunktet ca 1/2m fra himlingen i kjelleren og sugekontakt ved gulvet. Lite problemer. Det hender at tyngre ting blir liggende i bendet ved sugekontakten.
Generelt vil sugeeffekten avta noe med høyden, men vanligvis er suget så kraftig at det ikke har betydning.
Signatur
TSt
   #10
 7 906     0
Det er derfor det er skarpe bend bak sugekontaktene for å hinder at store ting blir sugd inni og blokkerer et senere bend. Bruk derfor kun disse her og de med større radius ellers. Da blir større ting liggende igjen bendet bak sugekontakten. Jeg har også lavere sugekontakt i kjeller enn selve enheten så det går bra men pass som jeg har skrevet over å ikke lage forgrening som går rett nedover men til siden og så nedover med et nytt bend. Går en bare opp og ned med røret uten forgrening så går det bra.