114    4    1  

Utblåsning, gjennomføring yttervegg sentralstøvsuger. Hva bruker man?

 206     Sunnmøre     0
Hvilke komponenter finnes for å lage en gjennomføring i yttervegg for utblås fra sentralstøvsuger? Prøver å søke på nettet, men finner ikke noe fornuftig. Typiske deler som brukes for våtromsvifter har vel for stor dimensjon?

   #1
 3 603     OSLO     1
er det ikke bare og kjøre røret igjennom? også teipe dampsperre/vindsperre etterpå til røret?
   #2
 2 837     0
Foma leverer egnede "utegriller" til å avslutte med på utsiden. Jeg regner med at andre merker leverer tilsvarende.

Hvis du har naboer i den retningen du vil ha utblåsingen, setter de sikkert pris på om du monterer ei lydpotte. Denne står på innsiden av veggen. Igjen: Jeg går ut fra at Foma ikke er den eneste leverandøren som tilbyr dette.

Forbehold: Det er flere år siden jeg kjøpte Foma, og når jeg nå gjør et kjapt søk på nettet ser jeg lydpotta bare som komponent i relativt kostbare rørpakker (og det kan godt være at det var slik jeg fikk min!) - ikke som komponent solgt enkelvis. Utvendig ventil ser jeg heller ikke som separat komponent. Men jeg kan ikke forestille meg at de ikke leverer det - problemet er bare å finne det på nettet. Hvis det er Foma du har, da! Andre leverandører burde kunne konkurrere!
   #3
 2 102     Sørlandet     0
Jeg har denne fra flexit på en foma sentralstøvsuger. Merket har ikke så mye å si da rørene er universale og du trenger rør i tilegg til ventilen. Lydpotte kan og være kurant (jeg har ikke men litt avstand til naboen da)

https://megaflis.no/utblasningsventil-sss.html?gclid=CjwKCAjwwMn1BRAUEiwAZ_jnEjba92-MEiQUv0lljvau6GMnPMqcU6_Rp8WqyYc9ZOFVyMnggkfnXRoCdaoQAvD_BwE
  (trådstarter)
   #4
 206     Sunnmøre     0
Vohoi, glemte å sette varsling på denne tråden. Tusen takk for svar! Utblåsningsventil var ordet.