79,441    43    13  

Best tips mot mus i hus?

 78     Øslandet     3
Akk ja. Trodde vi skulle bli kvitt musene da vi pusset opp det eldgamle kjøkkenet. Den gang ei! HVEM har spist opp kindereggsjokoladen min? Og hvem tasser rundt i etasjeskillet i stua? Mistenker at det er riktig mange av dem, for man ser vel bare toppen av isfjellet... Og det lå en antikk, inntørket musefamilie med mor, far og barn i veggen vi da vi fjernet litt kledning på kjøkkenet, så dette er tydeligvis en lang og god tradisjon her i huset.

Hva er beste måten å bli kvitt dem på? Vi har hund og allergikere i familien, ellers hadde jeg skaffet katt. Tanken på masse døde mus som ligger og dør på seg i de små koselige reirene frister heller ikke. Vi har en liten jente på 10 mnd som putter alt i munn (gift?) og en gutt på 3 som putter fingrene sine i alt (feller?).

Noen tips på beste framgangsmåte? Tror ikke jeg skal stikke hodet i sanden og la dem foremere  seg i trippelfart heller...

Hilsen Maria
www.villahilton.no

   #1
 21,481     Enebolig     2
Det beste er katt. Deretter felle. Bruker man gift, så dør og råtner mus (med tilhørende lukt) der man ikke får tak i dem.

Det finnes også el plugger som ved "støy" (vi mennesker ikke kan høre) skal kunne holde mus borte. Det er delte meninger om dette fungerer, men for et par hundrelapper vil jeg heller ha en enn å være usikker  Smile
   #2
 1,505     0
Bare å druse på med feller med en skikkelig godbit på! Kjøp av de mere nymotens fellene (f.eks. på clasern), fungerer som bare juling.
Signatur
   #3
 180     Akershus     1
gode gammeldagse musefeller hjalp da vi hadde mus i gamle leiligheten.. hadde salami og peanøttsmør på .. funka som F... tok ikke mange minutter før fellene var satt, til det smalt  ;D
   #4
 22,342     Akershus     0

Vi har en liten jente på 10 mnd som putter alt i munn (gift?) og en gutt på 3 som putter fingrene sine i alt (feller?).
Jeg hadde masse mus i et hus ikke langt unna der du bor. Jeg kjøpte 5-6 feller. Etter jeg ladet den tok det ikke lange tiden før jeg hørte smekk. Etter en uke var musene tatt. Jeg gjorde også en god jobb senere ved å tett alle hull.
   #5
 162     Østfold     0


Hva er beste måten å bli kvitt dem på?
Noen tips på beste framgangsmåte? Tror ikke jeg skal stikke hodet i sanden og la dem foremere  seg i trippelfart heller...

Hilsen Maria
www.villahilton.no


Effektivt og "renslig" med plastfeller. Men, de bør stå kontinuelig ladet med relativt ferske godbiter i. Da blir du kvitt plageåndene.
Ved bruk av gift risikerer du at de går inn og dør. Da får du meget plagsom lukt. Æsj! Den som har opplevd lukt fra dødsferske mus vil aldri glemme den. Det kan jeg selv underskrive på. Tok 3 uker før vi kunne fjerne "lukthemmere" fra lukteorganet.

Expert på døde mus  Grin
   #7
 715     Bergen     0
Da har vi oppdaget mus i utebod og på loft. Satt fire feller for en time siden. En mus er alt tatt. Pus er bestillt og kommer på onsdag. Hater katter, men mus er enda værre.

Edit: nr 2 satt i samme felle en halvtime etter. Uff.
Siste redigering: Monday, January 31, 2011 6:13:23 PM av kristian_h

   #8
 120     Vestlandet     0
Vi leide et utgammalt hus med et rikt dyre liv innkludert;)
Fikk et par tips som fungerte over all forventning:

1: Finn ut hvor musene kommer inn, og la det være åpent ( da vet du hvor de er)

2: Sett felle ved hullet
Hadde meget god erfaring med Rapp 2 http://www.musefeller.no/feller.htm
litt sikrere med tanke på barn.

3: Bruk GULE LABAN SEIGMENN som åte. Virker så jeg ikke tror det selv engang  ;D ;D
Tok 14 mus på en seigmann i en felle 1 vinteren. 8 Neste vinter.
Fordelen med seigmenn er at de ikke råtner eller lukter, og som sagt funker noe innfor... Og ikke glem at noen må også spise alle de andre seigmenne i posen  Grin Grin
   #10
 974     0
Vi har hatt mus éin seinsommar (av vel 15 i huset). Dei hadde flytta inn medan vi var på ferie.
Eg handla inn 10-12 musefeller og sette på ymse plassar der det var  "spor".
Det var nokre "nymotens" feller (frå CO) og nokre klassiske "Rapp".
Åte var stort sett ein skinkebit.

Vi tok heile familien på 12-15 individ på eit par veker. Den minste fanga vi i eit papirark.
Men dei nymotens fellene tok ikkje eit einaste dyr, det var gamle "Rapp" som gjorde susen.