1 688    9    6  

Edderkopper - hvordan kommer de inn, og hvordan holde dem vekke?

 13     0
Vi har et hus(byggeår '85) som er bygd på bakkeplan og hvor det er fylt opp til 2.etg på baksiden samt den ene endeveggen. I første etasjen har vi to soverom, og i det rommet som vender mot endeveggen der det er fylt opp med masse, så dukker det stadig vekk opp edderkopper. 
Dette rommet er uten ventilasjonskanal(skal forøvrig monteres snart) og den eneste friskluften det rommet får er via den litte luftespalten over vindu. Nå viser det seg at denne lufteventil har vært lukket pga en rullgardin i veien, så det har heller ikke vært åpning der. Det er to vinduer og en terrassedør der, og alle disse er alltid lukket. På veggene er det gipsplater som det igjen er satt opp smartpanel utenpå. 
På det andre soverommet i kjelleren er det tilsvarende lufteløsning, men dette rommet er uten fyllpasse på yttervegg. I dette rommet er det ingen edderkopper, ei heller i gang, wv og bod i den samme etasjen. Jeg har registrert at vi har veldig mange edderkopper utenfor inngangsdøren til huset, men dette er lengst unna det soverommet som er plaget med uønskede gjester.

Er det noen som har en formening om hvordan disse edderkoppene kommer seg inn, og hvordan vi evt. holder de borte? Ser blant annet i i det siste OBOS-bladet en reklame for PestBlast2000 som skal holde mus, rotter, mygg, edderkopper etc. unna ved bruk av høyfrekvente lydbølger. For meg så høres dette for godt ut til å være sant. Noen her med erfaringer om dette eller tilsvarende produkter?

   #1
 1 642     Norge     0
De kommer i hvertfall inn vinduer og dører står åpne. Og de bor i vedstabler. Slik at når du bærer inn ved, så får du også noen tilleggs gjester.
Skeptisk til slike dupeditter.
   #2
 21 686     Akershus     0
Forekommer meg at jeg har lest om lydsendere at de ikke fungerer.

Trolig er det for fuktig i rommet. En vindusventil og ikke noe avtrekk er nærmest en vits.

Småkrabatene tror jeg er så små at de krabber gjennom en fluenetting.
Signatur
pwb
   #3
 2 171     Ski     1
Edderkoppene er der fordi det er mat til dem der. Edderkopper er egentlig din venn fordi de spiser småkryp. Ville ikke fjernet dem, men skjønner at mange vil.
   #4
 21 686     Akershus     1
- og fuktighet. På gytta henger det tett med pupper i cisternetaket, inne på kjøkkenbenken er det ingen. De i cisterna er noen sværinger, har målt opp mot 4 cm i vingespenn.
Signatur
   #5
 30     0
Om edderkoppene virkelig vil bo hos deg, så tror jeg ikke du har noe valg. De kommer seg inn.

Det du kan gjøre er å gjøre det mest mulig utrivelig for dem. De liker at det er fuktig, så om du setter inn en avfukter så trives de ikke så godt. Du blir nok ikke kvitt dem, men jeg har hørt at antallet reduseres kraftig.

Lykke til. Heldigvis er de ikke farlige, tvert imot.
   #6
 1 543     1
Du får flytte de ut, om du er dyrevennlig tar du en klar plastglass og en tynn men fast pappskive, legger plastkoppen over edderkoppen på veggen/gulvet eller hva det måtte være, og så lirker du pappen så det blir som lokk på glasset så du fanger edderkoppen i glasset. Og så bærer du den ut, (eller slenger i do med litt såpe for å bryte overflatespenningen og trekker.)
Eller så bruker du støvsugeren, må muligens tette igjen røret så den/de ikke kommer ut.
Tett alle sprekker i vegger og tak og se til at det er insektnett i vindusventilen.
Det blir færre etterhvert.
Og så følge rådene fra de andre.
De kan hekte seg på en som går forbi så ville gjort noe med de som er utenfor døren, gjort litt mer utrivelig der.
   #7
 7 688     Bærum     1
Edderkopper er der de liker seg. Edderkopper liker fuktige kjellere. Ergo har du fukt på veggen der de er. Edderkopper kommer alltid inn, så det nytter ikke å stoppe. Det eneste du kan gjøre er å hindre at de trives, dvs. få ned fuktigheten. Jeg tar en del edderkopper hver vår. Ikke noe stort problem for meg, men for kona er det verre.

pwb
   #8
 2 171     Ski     1
Edderkopper er jo din venn. De lever jo av noe og hvis de trives så har du mye av det de liker å spise, og de spiser jo levende ting. Så fjern heller maten dems så blir de borte av seg selv.
   #9
 30     1
Edderkopper er jo din venn. De lever jo av noe og hvis de trives så har du mye av det de liker å spise, og de spiser jo levende ting. Så fjern heller maten dems så blir de borte av seg selv.

Enig i det, dersom det er mulig å fjerne maten. Er det matrester fra ungene er det lett. Er det mindre ting kan hyppigere rengjøring hjelpe. Er det maur, lopper, lus og småkryp som kommer seg inn i huset er det vanskeligere.

Jeg er enig i at edderkoppen er vår venn, men jeg kjenner også til mennesker så ikke liker edderkopper (noen er endog hysteriske) så jeg kan forstå at noen vil bli kvitt dem.