2 313    7    1  

Fant det største vepsebolet jeg har sett på loftet, hva gjør jeg?

 2     0
Titta for første gang ordentlig på loftet etter kjøp av leilighet og fant det største vepsebolet jeg har sett noen sinne. Bør jeg få det fjernet? Og hvordan har vepsebolet klart å få på seg solbriller?

Til sammenligning ser man et vanlig vepsebol til venstre for det store.

Fant det største vepsebolet jeg har sett på loftet, hva gjør jeg? -  - barenstaden
Fant det største vepsebolet jeg har sett på loftet, hva gjør jeg? - Vepsebol (1 of 1).jpg - barenstaden

   #1
 544     Nedre Romerike     0
Det store er vanlig størrelse når kolonien er i drift hele sesongen. Det lille har aldri blitt ferdig. Uansett brukes et vepsebol kun én sesong. Du trenger ikke å være redd for at du får tusen leieboere. Om du fjerner det eller ikke er hipp som happ. I tilfelle du vil ha det vekk gjør en grovstøvsuger susen.
HSt
   #2
 29 955     Lillestrøm kommune     0
Vi tok det ut helt og donerte det til biologen på videregående skolen i nabolaget der jeg vokste opp. Ikke farlig å ta det ut nå.
   #3
 895     0
Interessant, så noe lignende på mitt loft, men det var på såpas lang avstand at jeg tenkte å balansere meg bort for å undersøke nærmere en annen gang. Ser etter bildene du la ut at det må være et vepsebol hos meg også. Fant det største vepsebolet jeg har sett på loftet, hva gjør jeg? -  - barenstaden
(Dårlig mobilbilde som er forstørret mye)

HST: hvordan greide du å få det ut helt? Er det ikke veldig porøst? Hadde vært veldig stilig dersom det var mulig å forevige det på en eller annen måte til bruk i undervisningssammenheng.
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Det var godt å høre! Det henger ganske vanskelig til, så jeg tror det blir hengende til videre. En ting jeg ikke klarer å forstå er hvordan solbrillene havnet der. Det er absolutt ingen ting der oppe, bortsett fra en stige og det paret med solbriller!
   #5
 113     Østfold     0
Det finnes noen billearter som er glad i fraflyttede vepsebol.
Ta det med støvsugeren.
Signatur
HSt
   #7
 29 955     Lillestrøm kommune     0
HST: hvordan greide du å få det ut helt? Er det ikke veldig porøst? Hadde vært veldig stilig dersom det var mulig å forevige det på en eller annen måte til bruk i undervisningssammenheng.


Det vi tok ut var ganske fast i strukturen, det er lenge siden men vil tro at vi pirket det løs med noe skarpt/en stål sparkel e.l. Størrelsen var STOOR. Det hang mer fra taket så kanskje lettere å få løs. (Var i en krypkjeller).