2 827    16    0  

Finmasket netting mot mus/rotter fra grunn?

 1 804     0
I forbindelse med et av mine andre prosjekt i huset så ble det funnet tegn på mus i isolasjonen. Nå var det heldigvis, så langt en kan se, svært begrenset omfang og av eldre dato.

Jeg har gjort en del tiltak siden vi overtok boligen, blant annet nye rister mot ventiler, ettermontert musebån/hønsenetting under kledning.

Nokas og Recover har vært her for inspeksjon, og de påpekte begge sprekker i grovbetongen som dekker bakken i krypkjeller. Planen er nå å hindre tilkomst fra bakken og opp til krypkjeller, og lurer da hva erfaringer andre har mot skadedyr.

Vil finmasket netting være en bra løsning? Ser da for meg at den klemmes langs grunnmuren med lekter, ligger utover bakken med overlappende skjøter der en legger lekter/terassebord over/under skjøtene for å få skjøtene tett. 

Ulempen med denne løsningen er jo at jeg da får treverk på bakken i en krypkjeller. Bakken er tørr, men det er jo fuktig i en krypkjeller likevel.

En annen utfordringer er jo at det er ujevn grunn og dermed ikke blir like lett å skjøte på denne måten.

Alternativt kan jo skjøtene "sys" ved bruk av ståltråd/strips, men blir da vanskeligere å få det tett

https://www.felleskjopet.no/husdyr/hestehold/gjerder-og-grinder/tilbehoer/traadduk-galv-6masker-055traad-50243890

Noen kreative forslag fra dere andre til hvordan løse dette?

HSt
   #2
 29 904     Lillestrøm kommune     0
Du må ha den rustfrie dyre utgaven. Galvanisert netting holder dårlig. Hvis det var er feste til betong så brukte jeg Tec7 (kjøpte også noe ekvivalent som var billigere). Ellers vil steinlim eller fugeskum også kunne hefte mot mur, klemme duken mot mur midlertidig med ett eller annet så den ikke løftes opp
  (trådstarter)
   #3
 1 804     0
Da var en straks over på en helt annen pris ja, og med 9 ruller til 1500 kroner stykke spørs det om ikke betongbil er en bedre og billigere løsning?

Det er vel ikke så mye mer enn litt armering og sprøyte utover betongen som skal til? Ikke støpt noe som helst i hele mitt liv så aner rett og slett ikke hvordan det gjøres.
  (trådstarter)
   #4
 1 804     0
Jeg tror galvanisert netting vil være godt nok, dette var det de brukte selv hos Nokas etter hva jeg forstod.

- Jevne ut og tette sprekker på bakken med pukk
- legge netting med 10 cm oppbrett langs grunnmur og 10 cm overlappende skjøter. Skjøtene klemmes mellom to lekter der nettingen også føres på undersiden av nederste lekte.
- Steinlim/fugekum for å feste netting langs mur, eventuelt klemlekter som skrus fast
HSt
   #5
 29 904     Lillestrøm kommune     0
Nei, den galvaniserte nettingen ruster før du får snudd deg. Krypkjeller jeg byttet netting i ventilene er knusk tørr men Nesten ingen spor av gammel netting.

Det finnes noe netting i aluminium hvordan holbarhet er vet jeg ikke
  (trådstarter)
   #6
 1 804     0
Så pass. Ja da blir det jo bortkastet med galvanisert netting. Da er å få støpt dekke tilbake som et alternativ. Tror det faktisk blir rimeligere også enn rustfri netting.
jaf
   #7
 5 436     tromsø     0
Det er bedre med feller for mus og rotter. Naboens katt er også effektiv. De kommer seg inn overalt. De liker å springe i bjelkelag og vegger. Det er hvor mange det er som avgjør. Her er litt underholdning : https://www.youtube.com/watch?v=0t2VPBF6Kp4
Siste redigering: 15. februar 2020 20:23:47 av jaf

  (trådstarter)
   #8
 1 804     0
Joda, feller har sin plass, men kan jo gjøre hva jeg kan for å holde de vekke også 🙂
  (trådstarter)
   #10
 1 804     0
Nå ønsker jeg ikke løpe ned i krypkjeller i tide og utide for å tømme feller. Møter de motstand på vei inn til meg så velger de gjerne et annet hus istedet