1,286    18    3  

Funnet maur på visning

 1,411     Hordaland     0
Hei
Akkurat vært på en privatvisning i en hytte vi vurderer. Da vi var der ble samboeren min oppmerksom på støv/spon på gulvlisten under stuevinduet. Listen under vindusforingen ble åpnet og det vrimlet av maur og egg under der. Åpenbart et bol/reir. 

Nå var ikke megler til stede, kun en representant av familien. Han sa at dette skulle de ordne opp i - naturligvis.

Et par spørsmål: nå som vi vet det og selger er gjort oppmerksom på det, hva om det fortsatt er masse maur andre steder i hytten hvis vi kjøper? 

Etter hva jeg kunne se var dette sukkermaur. Hvor stor skade kan de ha gjort under vinduet?

Og bør vi kreve at de som kommer på visning blir gjort oppmerksom på dette? 

Vi er veldig usikre på denne hytten og ble ikke akkurat bedre nå...
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 1,411     Hordaland     0
Har lest litt nå, og dette må vel være stokkmaur? Sukkermaur etterlater vel ikke spon?
Signatur
   #4
 1,463     Harstad     0
Hvis dette medfører at dere går bort fra å kjøpe hytta, så tenker jeg at det ikke er deres sak å passe på at selger og megler forteller dette til andre kjøpere. Da må dere bare stole på at det blir gjort.

Dersom dere fortsatt er interessert i hytta ville jeg krevd at dette blir anført i salgsannonsen eller på annen skriftlig måte som dokumenterer at alle interesserte får sammme informasjon.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 1,411     Hordaland     0
Vi er fortsatt interessert, men forutsatt at vi får vite mer om problemet og at prisen blir rett. Da er det viktig for oss at andre potensielle kjøpere blir informert.

Jeg har skrevet melding til megler og krevd dette. Han sa at de skulle informeres, men jeg har jo ingen garanti for at dette blir gjort...

Hvis ikke vi får vite mer om omfanget av dette vil vi ikke by. Risikerer ikke å kjøpe en maurbefestet hytte...
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 1,411     Hordaland     0
Jeg lurer på om jeg har funnet en slags årsak.. På utsiden av det aktuelle vinduet er grunnmuren kledd opp til vinduskarmen med en merkelig form for plate. Noen som kan identifisere dem? Så nesten ut som eternitt-plater, men det er det neppe, hytten er fra 2008.

Funnet maur på visning - IMG_0546.JPG - fredsjo

Jeg lurer på om fukt kan ha seget opp på innsiden av disse platene og videre inn i karmen og gjort forholdene for maur gode der... Og disse vinduene er såpass store at det blir en viss kostnad å bytte dem..
Signatur
   #7
 1,674     0
Ser veldig eternitt ut, men kan vel være noe annet og, sikker på at det ikke finnes eternitt under kledningen og, dette bør dere spørre om.
Også sjekk hjørnet til venstre, ser ut som fuktproblemer.

  (trådstarter)
   #8
 1,411     Hordaland     0
Ok. Men eternitt av nyere type er vel ikke problematisk å fjerne? Og hvis det er eternitt under kledningen, hva gjør det? Kjenner ikke helt til problematikken rundt dette.

Ja, jeg har sett litt på dette. Var ikke mulig å se noe fra ut eller innsiden. Det høljeregnet like før, så kan kanskje se litt mer fuktig ut enn hva det faktisk er.. Men det så jo ikke bra ut. Sammen med maur på innsiden så aner jeg ugler/maur i mosen....
Signatur
   #9
 3,210     Vestlandet     0
Ser ikke ut som eternitt for meg. Heller brukte forskalingsplater, selv om det er sært å bruke. Jeg er skeptisk til hvordan man håndterer overvann her. Ser ut som vannet renner ned berget og veggen og inn i konstruksjonen. Bærer preg av hjemmemekk synes jeg.
   #10
 5,336     Tromsø     0
Garantert ikke Eternitt eller noe annet asbestholdig i 2008. Om det er et produkt fra http://steni.no eller noen andre, eller om de er sementbaserte, et glassfiber/plast eller noe annet, vet jeg ikke. Men uansett hva det er, det burde neppe gi verken mer eller mindre maur enn trekledning. Årsaken til at maur kommer inn er sannsynligvis at hytta ligger ute i naturen der maur hører naturlig til, og den ligger lavt i terrenget.

Det viktige nå er å sjekke om dette er maur som spiser tre, om sagflis skyldes at mauren har gnagd på bærende konstruksjoner og svekket disse. Det er en god ide å få inn en takstmann eller skadedyrbekjemper for å vurdere dette før man legger inn bud.
Signatur