(trådstarter)
   #11
 1,411     Hordaland     0
Ser ikke ut som eternitt for meg. Heller brukte forskalingsplater, selv om det er sært å bruke. Jeg er skeptisk til hvordan man håndterer overvann her. Ser ut som vannet renner ned berget og veggen og inn i konstruksjonen. Bærer preg av hjemmemekk synes jeg.


Det er nok ikke problematisk i denne hytten. Hele hytten står mer eller mindre på betongpillarer. Så evt vann som renner ned og inn der vil bare renne videre ned i grunnen.

Sitat fra tilstandsrapport:
Konstruksjonen er av en slik art at den ikke tar skade av det vannsiget som er i grunnen under hytten. 

Problemet slik jeg ser det er disse platene, at de kan ha bidratt til å trekke fukt oppover? Eller tenker jeg feil?

Forskalingsplater er nok ikke umulig.

Hytten (grunnmur og skall) er satt opp av fagfolk. En del innendørs er gjort av kyndige folk, men ikke nødvendigvis fagfolk... Men har sett nøye over ting og tang, og det bærer preg av å være veldig nøye.

Men disse platene kan jo være noe tidl eier har satt opp. Den blikkrenna i bunn er jo og åpenbart hjemmemekk...

Garantert ikke Eternitt eller noe annet asbestholdig i 2008. Om det er et produkt fra http://steni.no eller noen andre, eller om de er sementbaserte, et glassfiber/plast eller noe annet, vet jeg ikke. Men uansett hva det er, det burde neppe gi verken mer eller mindre maur enn trekledning. Årsaken til at maur kommer inn er sannsynligvis at hytta ligger ute i naturen der maur hører naturlig til, og den ligger lavt i terrenget.

Det viktige nå er å sjekke om dette er maur som spiser tre, om sagflis skyldes at mauren har gnagd på bærende konstruksjoner og svekket disse. Det er en god ide å få inn en takstmann eller skadedyrbekjemper for å vurdere dette før man legger inn bud.


Takk for svar.

Hytten ligger egentlig på en høyde, og ikke i typisk maurterreng. Men maur er vel stort sett over alt..

Ja vi har bestemt oss for å ikke by før fagfolk har sett på det. Smile

Signatur

   #12
 1,674     0
Mulig vinduene er satt inn senere, det ser ikke bra ut på en måte, er vel stokkmaur som lager flis, sukkermaur gjør ikke noe særlig skade for konstruksjonen, er bare plagsom.
Er lurt å få sjekket ja.
  (trådstarter)
   #13
 1,411     Hordaland     0
Nei de er nok satt inn når hytten var ny.

Har googlet mye om sukkermaur, og finner ingen som genererer spon... Sad Så er stygt redd det er noe verre. Men blir bare spekulasjoner.
Signatur
O_K
   #14
 431     0
Jeg synes sponet som lå på listen så vel grovt ut til å være stokkmaur, mente at de lagde mer "melete" konsistens, men mulig jeg tar feil? Kan det være så enkelt som at det bare er sagmugg / spon som har ligget der siden byggingen og som har blitt skjøved ut av maur?

Uansett så er det normalt sett ikke noe stort problem å bli kvitt maur, hverken stokkmaur eller sukkermaur, når du har et nytt bygg med en "fornuftig" konstruksjon slik at det er greit å komme til med gift rundt og under hytta. Vanskelighetene kan komme om det er en gammel konstruksjon med mange rare hulrom som følge av ombygginger og påbygginger. Vi har alltid vært plaget av sukkermaur på hytta (hvalerøyene / østfold), og vanner rundt grunnmuren med en blanding hver vår som holder maru borte. En gang for 7-8 år siden fikk vi stokkmaur, og da kom et skadedyrfirma og ordnet opp, så aldri mer til stokkmaur så for oss fungerte det perfekt med bare en behandling.

For din del ville jeg bedt om å få rapport / snakke med skadedyrfirmaet som har vært og behandlet dette, de vet med en gang om det er stokkmaur eller sukkermaur. Da slipper du å uroe deg hvis det er sukkermaur.
  (trådstarter)
   #15
 1,411     Hordaland     0
Takk for svar Smile

Ja jeg tenkte samme tanken, at det bare var noe sagspon som hadde ligget bak listen fra byggeprosessen. Og jeg syntes maurene så for små ut til å være stokkmaur - uten at jeg er noen ekspert. Det dumme var at jeg glemte å ta bilde..

Hytten er fra 08 og det er særs enkelt å komme til her og der, så det er ikke noe problem.
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 1,411     Hordaland     0
Ja. Jf det jeg har lest så er dette spon som passer beskrivelsen til den maur etterlater seg.

Når det er sagt så har jeg vel så mye tro på at dette er "ufarlig" sukkermaur og at sponen kommer fra byggingen. Men vi får se.

Er det rimelig å kreve på visning at veggen åpnes?
Signatur

   #18
 2,384     0
Du kan vel be om det du selv ønsker, så er det opp til selger om han er villig til å strekke seg så langt. Bedre å sjekke for mye enn for lite. Får dere ikke sjekket grundig nok må dere enten ta sjansen eller slå det fra dere, eventuelt legge inn bud som som er lavt nok til at dette tas høyde for.

Det kan jo også legges inn bud med forbehold om at eventuelle maurproblemer blir håndtert og skader etter de utbedres. Da får dere samtidig gjort andre interessenter oppmerksom på dette.