2 814    4    0  

Hvite små insekter på badet

 25     0
Hei! 

Jeg flyttet inn i min nåværende leilighet for ca 3 mnd siden.  Det er en leilighet i 1 etg i en gammel bygård i Oslo. Badet ble totalrenovert i 2017 av tidligere eier da det var fuktskadet. Jeg har funnet flere små hvite insekter ved fugen og andre steder på badet i løpet av tiden jeg har bodd her. Senest idag fant jeg 4 stk. De er like små som et sandkorn, men kan løpe relativt kjapt. Jeg fikk fanget ett forrige uke og festet det på teip: Hvite små insekter på badet - 20190216_190407.jpg - Idace
Den ligger på kanten av teipen på venstre side ca midt på. Det andre er støv etc. Denne ligger i "profil" og har litt samme form som en maur. Et rundt hode og en mer oval kropp. Jeg telte 3 stk bein på hver side. Kan sikkert også være flere. Idag fikk jeg fanget en og tatt et bedre bilde: 
Hvite små insekter på badet - 20190219_182414.jpg - Idace
Er det noen som kan hjelpe meg med hva dette kan være? Til sammenligning kan dere på neste bilde se hvor små de beige prikkene på underlaget er: 
Hvite små insekter på badet - 20190219_183148.jpg - Idace
De er veldig små og nesten umulige å oppdage med mindre man ser etter dem. Noe jeg nå gjør på daglig basis... Sukk. De moses veldig lett, virker som de ikke har noe hardt skall. Jeg har heller ikke sett noen andre dyr på badet disse månedene. Først tenkte jeg at de kunne være nymfer av noe, men da ville jeg vel oppdaget et fullvoksent eksemplar av en bille, eller hva enn det måtte være nå? Jeg har mekanisk avtrekksvifte på badet og bruker i tillegg luftavfukter når jeg dusjer og tørker klær, så jeg tror ikke badet er noe mer fuktig enn et gi.snittlig bad.

Er det noen som kan hjelpe meg med hva dette kan være? Potensielt hvor jeg kan få hjelp? 

Dette murrer alltid i bakhodet mitt, og begynner å gå på psyken løs. Det første jeg gjør når jeg kommer hjem er å legge meg ned på badegulvet og lete.. Hver dag. 

  (trådstarter)
   #3
 25     0
Jeg sendte inn en prøve til Folkehelseinstituttet for analyse. Tenkte å oppdatere dere i tilfelle det er andre med samme husgjester der ute!

Det er støvlus. Helt ufarlig og tydeligvis en normal hybelboer Smile
  (trådstarter)
   #5
 25     0
Hei,
Ikke egentlig. Fhi har en egen side med tips og fakta om støvlus. For min del er hva jeg har gjort å: redusere fuktigheten så godt jeg kan (badevifte står på hele tiden, har avfukter og lufter ut ved behov) samt å holde badet rent og støvfritt.

De er her fortsatt, men i redusert antall. Jeg bor i blokk så tviler på at man noen sinne blir helt kvitt dem.