640    2    1  

Hvordan sikre seg mot skjeggkre o.l. når man kjøper brukte møbler?

 48     0
Hei.


Først og fremst: Jeg opprette opprinnelig samme type tråd på forumet for Oppussing og nybygg generelt, men først nå så jeg at det finnes et egnet sted for skjeggkre-diskusjon. Lager derfor en ny tråd her. Her er den opprinnelige teksten:

Kjøper man brukte møbler om vinteren når det er minusgrader ute, kan man la brukte møbler stå ute en natt eller to for å ta livet av eventuelle skjeggkre. Men hva kan vi gjøre nå om sommeren for å sikre oss mot å dra inn skjeggkre, veggdyr o.l. når man kjøper brukte møbler - det hjelper vel ikke bare å la disse stå ute, så finnes det noe man kan gjøre for å ta livet av eventuelle uønskede kryp? Tenker da spesielt på møbler med stoff, som f.eks. stoler og sofaer. Kommoder o.l. er det lettere å inspisere for slike kryp, samt det er lettere å kjøre på med litt preventiv Permetrin-spray i kriker og kroker.

Konkret tenker vi på å kjøpe bl.a. noen nye lenestoler. Et alternativ, eller supplement, til Permetrin spray, kunne vært å putte stolene på en egnet flate, legge kraftig tape rundt, latt det stå f.eks. en uke eller to i "karantene", og satset på at tapen ville fanget opp det som eventuelt ville vært av skjeggkre. 

Har noen prøvd seg på noe slik, og kan anbefalte materialer som ikke koster skjorta, men allikevel er effektive? Eller har dere noen andre løsninger for å ta livet av eventuelle skjeggkre som følger med møblene? 

Numfer o.l. ville vi kanskje ikke fått tatt med en slik tape, hvis de var for små til å forflytte seg i løpet av den tiden stolene står i karantene. Derfor kommer jeg kanskje ikke unna å spraye med Permetrin, men lufte godt etterpå? 

   #1
 820     1
Salt eller alt som tørker ut og tar opp fukt. Disse er avhengige av fukt.

Salt rundt senge benene, unngår man så mye sengemidd også.

Jeg bruker Karchers Dampvasker selv, ingenting som tåler 100 graders damp.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 48     0
Salt eller alt som tørker ut og tar opp fukt. Disse er avhengige av fukt.

Salt rundt senge benene, unngår man så mye sengemidd også.

Jeg bruker Karchers Dampvasker selv, ingenting som tåler 100 graders damp.


Takk for tips. Usikker på om jeg kan ta meg råd til et såpass dyrt produkt som en dampvask, men greit å kjenne til det alternativet.