142    5    0  

Kulemuggsopp/krypmuggsopp

 124     0
Så, vår nye bolig fra ifjor har påvist disse to krekene i innelufta. Utbygger sier ventilasjonen ble litt galt justert pga feilinstruks fra ventilasjonsfirma og mente at det kunne ha en sammenheng. Et stort soppfirma er på saken(betalt av oss) og forsikring er i bildet men regner med de gir avslag på å kjøre en utredning og fjerning, da de fleste selskap ikke gjør noe med muggsopp. Det blir dog indirekte en håndtverkerfeil når ventilasjonen var feilinnstilt, som utløsende årsak(utbygger sier tilluft kan ha blitt dratt inn fra peisen, b.l.a) Uansett, noen som har peiling på hvordan disse to soppene opererer? Gir de råte og setter de seg på materialet, eller bare flyr de rundt omkring og formerer seg i lufta vår? 

Ifølge soppselskapet, som ikke gjør noen vurderinger helt enda, så er disse to soppene vanlige i kompost og husholdningsavfall. Jeg krysser fingrene for at det bare er min bedre halvdel som har forårsaket det med å glemme av å hive div muggen mat som jeg fant.


HSt
   #1
 36,390     Lillestrøm kommune     0
Har de sagt noe om mengde ? Når vi brukte tak/sisterne vann så sendte jeg med en vannprøve for morro skyld når vi tok prøver av borehull på hyttefeltet, med unntak av høyt kimtall (sporer) så var det helt ok.
  (trådstarter)
   #2
 124     0
Har de sagt noe om mengde ? Når vi brukte tak/sisterne vann så sendte jeg med en vannprøve for morro skyld når vi tok prøver av borehull på hyttefeltet, med unntak av høyt kimtall (sporer) så var det helt ok.

Middels avvik på kulemuggsopp og krypemuggsopp. Antall står sikkert i rapporten han blir å lage...
Hadde div flekker på bad og ganske stramt spjeld der, og 60i rh i sommer. Pluss kjellerlukt som kom og gikk. Kjellerlukta fikk meg til å kontakte firmaet..
Fortsatt div flekker her og der. De går lett av. Må såvidt ha litt vann på papiret.

Foreløpig er vi ikke klare over omfang eller noe kilde. Jeg mistenker at en tidvis dårlig ventilasjon(den er justert nå) kan ha en sammenheng.
Så har det jo vært mye undertrykk og iflg husbygger(feilinnstilt fra deres side) ...

Så aner foreløpig ikke noe om mengde. Bare at det er kule og kryppmugg som er funnet. Jeg håper inderlig det er samboers forglemsel av div frukt som er årsaken.

  (trådstarter)
   #3
 124     0
Oppdatering: Kondensmuggsopp avdekket på et soverom.. Forhåpentligvis er det kun overflatisk og ingen skjulte skader. I den forbindelse tar vi litt bilder av andre greier som ser skumle ut.

Legger dem ut her. Muligens sopp detta her også?

Kulemuggsopp/krypmuggsopp - CDA603DD-F805-4042-B7F8-5261F1E7F617.jpeg - Fersk boligeier

Kulemuggsopp/krypmuggsopp - A081D841-3253-481B-802E-2E12ADE4471B.jpeg - Fersk boligeier


Kulemuggsopp/krypmuggsopp - 23A7AF17-CB30-49DD-AF7D-CFD93A68C713.jpeg - Fersk boligeier
Kulemuggsopp/krypmuggsopp - 04B7FA7C-5746-44C4-9D4A-2E2085A179B4.jpeg - Fersk boligeier