1 229    2    0  

Lufting av kjellerstue. Har fått sølvkre....

 2     0
Hei! Jeg har en kjellerstue som ligger delvis under bakken. Det er en lufteventil på veggen, og åpen peis. Det er også varmekabler i gulvet. Rommet er ofte i bruk og bør holde normal romtemeratur. Er det korrekt å åpne ventilen på veggen og spjeldet til peisen for gjennomlufting, og å bruke varmekablene til oppvarming? Jeg har teppefliser på gulvet oppå vanlige fliser (sikkert ikke optimalt), og har oppdaget sølvkre på gulvet nå. Jeg har ikke brukt varmekablene de siste 6-8 uker før jeg oppdaget sølvkre, kun en liten oljeovn. Jeg regner med at sølvkre vil forsvinne(?) hvis forholdene bedrer seg mht lufting. Renger med at det er fuktighet som er grunn til at de dukket opp?

HSt
   #1
 29 978     Lillestrøm kommune     0
Hvordan er veggene ? Du kan ha fått mye kondens i nedre del av vegg/gulv spesielt hvis varmekablene har vært av. Hos meg er varmekabelgulv desverre dårlig isolert og jeg må ha på varme her nesten året rundt (det er betydelig kaldere langs veggene enn utpå gulvet, benyttet et IR termometer og så dette helt klart). Når det blir drenering ute blir det isolasjon på (gammel type) Leca vegg og kanskje blir det noe bedre.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Hei! Takk for svar! Kan som du sier ha blitt kondens inni veggen. Veggene har trepanel og er foret ut ca 5 cm antagelig med isolasjon bak. Panelen går ikke helt ned til gulvet og det er ikke list nederst, så det er en glippe nederst inn til murvegg. Muligens for lufting?