48 912    29    5  

Maur på kjøkkenet

 54     Hvalstad     0
Hei,
For noen par dager siden så fant jeg noen par maur i gangen. Men når jeg kom hjem fra jobben i dag så fant jeg MASSE maur på kjøkkenbenken (ÆSJ).
Det jeg lurer på er hva er det egentlig skadedyrkontrollen gjør?
Er det å sprute litt kjemikalier rundt her og der? (samt på grunnmuren noen par ganger i året?)

Hvis det er det som skjer så kan jeg gjøre det selv. Bortsett i fra at jeg ikke har kjemikaliene da (med mindre det er noe man får i butikken).

Jeg ringte skadedyrkontroll og de skal ha mellom 3000 og 5000 kroner for det. Syntes dette er ganske dyrt da det sikkert ikke er så avansert jobb. Men som sagt så har ikke jeg peiling, mulig det er omfattende arbeid. Er det noen som vet? noen som kan gi meg tips?

   #1
 9 677     Kysten     0
Mauren oppholder seg gjerne i sand. Har du belegningsstein på sand inntill huset?

Se under vasken hvor røret går ned i gulvet, evt ta av sokkel på kjøkkenskap og se på avløpsrør eller vann rør, de kommer ofte opp der. Prøv skum eller fug rundt rørene.
  (trådstarter)
   #3
 54     Hvalstad     0
Sjekket ved rør på kjøkkenet, og jeg så ingen maur i nærheten. I tillegg så var rørene støpt ned i gulvet. Litt usikker på hva som er rett utenfor huset men tror det bare er jord som ligger inntil husveggen.
  (trådstarter)
   #4
 54     Hvalstad     1
Bolig:
Takk for link. Må si jeg likte navnet på den «Masta Kill» :)

Men en ting er å drepe maurene med spray, en annen ting er å ble kvitt dem for godt (selv om det kan være vanskelig).

Snakket med naboen her (i samme bolig) og hun har et abn. hos skadedyrkontrollen. Hun har slitt med samme problem, og sa at maueren oppholder seg i grunnmuren i huset. Hun sa også at grunnmuren har isopor i seg og maurene "elsker" å oppholde seg der.

   #5
 146     Oslo     0
Et sikker vårtegn er at mauren tar seg en tur innom hus før det er for varmt til å være ute hele tide. Oppdaget det i min kjeller i fjor, men jeg rakk ikke å ta kverken på den før den forsvant ut. Var inne noen uker. Tror den maurtypen kalles sukkermaur. Kjøpte middel på Jernia, så nå er jeg klar når den måtte dukke opp.

Men det var da litt tidlig på året du har fått besøk hvis det er samme maurtype som var hos meg? Er våren kommet der du bor? Her jeg bor er det fortsatt vinter.

Her er en artikkel om dette. Du får kjøpt middel på Jernia og lignende.

http://www.viivilla.no/hvordan-bli-kvitt-maur.aspx
  (trådstarter)
   #6
 54     Hvalstad     0
De er veldig små maur.. Så jeg regner med at det er sukkermaur.

Noen som vet om Flue-insektsspray «Masta Kill» dreper dem med en gang, eller er det noe de tar med hjem til tua si og gifter de andre? Vet du hvor lenge det "varer"?

Dette passer vel fint å ta på grunnmuren tenker jeg.

   #7
 146     Oslo     1
Tror ikke det hjelper å spraye på dem, da får du vel evt. bare tatt de du treffer. Nippon får du kjøpt på jernvaren. Det er åte du legger ut og som mauren spiser og så tar de med seg giften tilbake til maurtuen. I følge bruksanvisning må du legge ut åte i litt over en uke og åten må være hovedmatkilde. Høres ikke bombesikkert ut - skal teste til våren.

   #9
 75     Vennesla     1
Vi hadde maurproblemer på kontoret på jobben, og la ut Nippon rundt omkring. Det som da tilsynelatende skjedde, var at alle maurene i området kom trippende for å forsyne seg - det gikk faktisk stier med maur til stedene hvor middelet var lagt ut. Etter ei snau uke var det ikke en eneste maur igjen, og det har ikke vært noen siden heller. Nippon kan altså anbefales, men vær forberedt på en midlertidig maurinvasjon de første dagene.
  (trådstarter)
   #10
 54     Hvalstad     0
Tok meg en tur innom Jernia nå å kjøpte nippon. Har lagt det ut forskjellige steder i leiligheten, så da håper jeg på at det fungerer.

Så lenge det fungerer så er det greit. Det er vel heller dama som er lettere hysterisk når disse krypene er å finne overalt.
Er det noen som vet hva slags middel skadedyrkontrollen bruker?