1 471    3    2  

Mus eller rotte? Bilder

 45     0
Mus eller rotte? Bilder - x2.jpg - 1000kgDeluxeMus eller rotte? Bilder - x1.jpg - 1000kgDeluxe

  (trådstarter)
   #2
 45     0
Gikk en til i samme fella ikke lenge etter at jeg oppdaget den første. Fellen har stått der i en uke uten aktivitet og plutselig kommer det to.

Jeg leste på forumet her at gul seigmann var bra som åte. Kan bekrefte at det fungerer bra.

Jeg leste også på forumet at Topo Stop var utrolig bra. Så jeg kjøpte en stor og en liten Topo Stop. Plugget i den lille i dag etter at den første gikk i fellen. De som lurer på effekten av Topo Stop i minste utgave kan se på bildet...

Mus eller rotte? Bilder - x8.jpg - 1000kgDeluxe
   #3
 3 127     0
Dine mus er ihvertfall betydelig drøyere enn de jeg pleide å høste hos meg ... Jeg hadde en periode da jeg høstet 5 -7 mus hver eneste morgen: De kom inn gjennom friskluft-innsuget til varmeanlegget, og fulgte varmluft-kanalene så de kom ut over hele huset. Så snart den inngangen ble sperret, ble vi momentant kvitt museproblemet i huset. (Der er 15+ år siden, og etter det har jeg aldri sett spor av mus i huset)

En av de siste hadde jeg litt medynk med: Den hadde ikke gått i noen felle, men jeg tok den da jeg var ute med støvsugeren for å gjøre rent i matboden. Der hadde den prøvd å gjemme seg i et hjørne, men jeg så den, og svooop... Vel, ... Støvsugerposen var ganske full, og jeg valgte å kaste den i søppeldunken umiddelbart uten å undersøke om det var liv. Men dunken var ganske tom, så hvis kreket skulle overleve måtte det klatre en snau meter praktisk talt loddrett plastvegg, og så løfte lokket. Jeg regner ikke med at det gikk.

Det ble et lite tankekors for meg, hvor ulikt jeg reagerte på å plukke en død mus ut av ei felle, mot det å jage et livredd lite levende vesen inn i et hjørne (det var det jeg gjorde!) for så å hensynsløst drepe det, bare fordi jeg hadde overmakten, i form av et støvsugerrør jeg kunne rette mot den... Jeg ville nok vært en elendig jeger, om jeg hadde gitt meg ut på noe tilsvarende med større dyr!