1 178    6    0  

Mus i hus - bilder av skade

 97     Jæren     0
Tenkte jeg måtte dele noen bilder av museangrep i kjelleren, da jeg ikke fant så mye her på forumet for å fore fantasien min før jeg endelig fikk revet ned panelet i taket selv.

Har de siste vintrene hørt krafsing i gulv i 1. etasje ved noen anledninger, men ikke vært noe bekymret da jeg så for meg en eller to mus gående i bjelkelaget. Kjelleren er heldigvis ikke innredet, og panelet i taket skulle ned uansett i forbindelse med å renovere/innrede kjelleren. Det kan hende det ikke var særlig mange, men jeg ser i etterkant at man bør sette i gang tiltak med en gang det er mistanke for gnagere i huset. 

Dette innlegget er ment som en referanse for hva som kan skje når man får mus i hus, så folk kan se for seg noe når de mistenker mus i huset;


Urin og avføring har trukket inn i bjelkene:

Mus i hus - bilder av skade - IMG_20170625_193729.jpg - teru

Det lå en haug med avføring på oppsiden av bendet på avløpsrøret fra kjøkkenet. Tydelig at de liker å oppholde seg der det er varmt, og lukter mat. Om det er mus som var årsaken er jeg ikke sikker på, men pakningen på røret hadde begynt å lekke, og det var det som gjorde at jeg startet med å rive asap.

Mus i hus - bilder av skade - IMG_20170625_193737.jpg - teru

Her har de gnagd av plasten på vannledningene. Her og ser man at musa likte best røret for varmtvannet. Jeg fant også et k-rør for strøm som var påbegynt, men ikke fullført.
Mus i hus - bilder av skade - IMG_20170625_193745.jpg - teru

Det verste var alle musebola jeg fant i isolasjonen, det bare drysset ned lort fra hull i glavaen der de hadde laget seg ganger og oppholdssted. Overraskende nok fant jeg bare en død mus (som luktet noe infernalsk) i løpet av hele rivejobben.
Mus i hus - bilder av skade - IMG_20170615_184929.jpg - teru

Konklusjonen min er:
- De liker seg der det er varme.
- Mus klarer å finne de mest fantasifulle stedene å komme seg inn på. For jeg har enda ikke konstatert 100% hvor de har gått inn. Ringer nok skadedyrkontrollen snart.
- Hører du krafsing i vegger og gulv, så er det bare å løpe ned til butikken å handle seg musefelle med en gang. Forresten, mus liker peanøttsmør og seigmenn. Hold resten av åtet vekke fra familien, så du ikke må ned til butikken med en gang.

Håper dette kommer til nytte for noen der ute.


HSt
   #1
 29 886     Lillestrøm kommune     0
Mus elsker Glava, noen som vet om det samme gjelder med Rockwool ? Mulig bare Glava er då mye brukt at det dominerer markedet der det også er mus
  (trådstarter)
   #2
 97     Jæren     0
Har tenkt litt på dette selv og søkt litt på nettet, men det virker som mus liker seg like godt i Rockwool som i Glava. Har i dag bestilt meg litt utstyr på eBay for å mekke i sammen ei morsom musefelle som jeg fant inspirasjonen til på YouTube. Jeg tenker (litt for) mye på mus for tiden...
HSt
   #3
 29 886     Lillestrøm kommune     0
Victor multikill koster litt men tar mange mus før du må tømme
   #4
 1 333     Bergen     0
Kan i hvert fall bekrefte at rotter liker seg godt i Rockwool. Tror nok det er varmen som er den viktigste faktoren og ikke steinull/glassvatt.
Signatur
   #5
 441     0
Kan bekrefte at rockwool er godt likt av gnagere. Har hatt akkurat det samme tilfelle i sokkelleiligheten. Det ramlet det ned litervis med fuglefrø i tillegg. Rottene har gått nesten 10meter inn i bjelkelaget. Har forsåvidt ikke funnet noen av krekene
   #6
 5 333     Tromsø     0
Isolasjonen i dag er altfor "snill". Før i tida da isolasjonen ikke bare klødde men skar opp fingrene hvis man dyttet den på plass uten hansker, holdt den også rottene unna. Sa i alle fall faren min, som bygde hus i 1962.
Signatur