1 369    7    1  

Mus i vegg og gulv: Fange og tette - eller motsatt?

 498     Vestfold     1
Har konstatert en mus i vegg og gulv mellom stue og kjeller, rett over vårt soverom. Den har ikke kommet inn i rommene (ganske sikker). Planen er feller, gift og tetting av evt hull på utsiden av boligen.

Spørsmålet er rekkefølgen: Det er vel ikke klokt å tette evt hull som musen bruker for å komme ut / inn før vi har fanget den? Så lenge den ikke har vært i rommene klarer vi jo kun å fange den / forgifte den på utsiden av boligen.

Hvor lenge skal vi vente med å tette huller på utsiden? Til det har gått en mus i fellen? Hvor ofte spiser en mus?

Er det noen som har erfaringer med dette?

TDJ
   #1
 1 616     Asker      0
Erfaring fra eget hus:
  • Aldri benytte gift, redd for å få døde/døende mus i vegger (=lukt)

  • Satt opp vanlige Rapp musefeller på alle steder hvor mus kan ferdes + rundt alle steder i huset med matvarer - hadde 5-6 feller stående

  • Tettet under ytterkledning kledning med musebørste

  • Tettet andre gjennomføringer med enten musebørste eller stålull godt hjulpet av Tek 7.

  • Plasserte også musefeller ute på strategiske steder rundt huset.Tok et par mnd'er før det ble "stilt", ikke lenger plaget med mus i huset, men fellene ute benyttes fortsatt og fanger stadig mus. Har også pusset opp huset i vesentlig grad de siste årene og tettet igjen overalt jeg kunne. Fant forøvrig diverse større musebol i isolasjonen i gulvet i 1. etasje, men aldri noen plage med lukt eller merker etter mus forøvrig i huset.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 498     Vestfold     0
Den er god - da går jeg ikke for gift.

MEN:

Bør jeg vente med å tette til jeg ihverfall har fanget en mus - ute? Ellers blir den jo værende i huset og enten dør av sult eller forsøker desperat å komme gjennom gulv/tak for å finne mat! Eller bør jeg bare tette med en gang - og satse på at den uansett kommer seg ut igjen?

TDJ
   #3
 1 616     Asker      0
Har vel ikke noe 100% svar på det; jeg plasserte feller ute og inne som første steg. Dette var senhøstes. Tetting oh andre tiltak kom først senere.
Signatur
   #4
 83     0
Tror mus finner veien ut uansett, slik at det ikke er alt for farlig å begynne å tette nå. Med mindre du er sikker på at ALLE åpninger lukkes. Også greit å sette opp feller ute som nevnt. Bare pass på at andre dyr ikke kommer borti, dersom d er åpne feller.
  (trådstarter)
   #5
 498     Vestfold     0
Men... hvor lenge lever en (sulten) mus som ikke får / finner mat?
TDJ
   #6
 1 616     Asker      0
Dersom du redd for at de skal gå berserk i huset fordi ikke kommer seg ut så setter du opp nok feller på "smarte" steder. Etter en stund er det tomt for mus. Forøvrig vil sultne mus spise av fellene før de gnager seg inn til spisskammerset.
Signatur
   #7
 822     0
Mus trenger ikke spise på uker, men de må tygge og gnage. Så finn inngang, åpning, sett felle der åpning er, ikke ta på fellen, da kan det ta noen dager før de går på. strø mel, melis, fint ppulver rundt åpninger, for å se om aktivitet. har du flere hull så sjekk alle før du tetter.

Jeg valgte å fuge mine hjørnekasser med netting av rustfritt stål og deretter byggskum.

Mus og rotter er også eksperter på å grave seg ned eller gå via rør, avløp for så å nå bunnsvill og finne veien opp deretter.

Muse stoppen av galv blikk er ALTFOR dårlig etter min meneing. mus kan komme inn der en blyant kan. og de kan hoppe og klatrer utmerket på hjørnet av veggene, på puss feks, eller grov kledning.

---

Jeg har forresten en ide' som jeg planlegger å designe og få produsert opp, men har brent meg før ved å si slikt på forum... men ting tar tid xD
Signatur