8 492    9    1  

Mus spiser opp rør-isolasjonsmateriale...

 501     0
Har hytte med vakumtoalett som har rør på ca 5cm tykkelse (5m langt) som går til nedgravd tank. Røret på 5cm er isolert med isoleringsmateriale som er ca 8cm i diameter (som dekke røret og en varmekabel). Problemet er at de mange musene i området liker å spise på dette isoleringsmaterialet.

Må gjøre noe med dette før vinteren (røret er helt eksponert mot kulde i store partier). Et alternativ er å isolere på nytt og grave ned under jord og pukk, men vet ikke om mus klarer å komme ned til røret til tross for dette.

Noen som har gode forslag til hvordan jeg skal hindre mus i å spise på dette røret, evnt om det er mulig å legge noe utenpå dette isolasjonsmateriale for å hindre mus på denne måten?

   #1
 195     Trondheim     0
Metall er det eneste som stopper musene. Ventilasjonsrør? Om du får det tett i begge ender
HSt
   #2
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Spiser mus seg gjennom ekstra tykk alu-folie, det går an å få folie som er betydelig tykkere enn "tykk folie" i matbutikken.  (Tykk i matbutikken er vanligvis 14-20µm).
  (trådstarter)
   #3
 501     0
mus kan da ikke spise seg gjennom alt mulig? hard plast også? ingen som har erfaringer med hva som skal til for å stoppe disse småtassene?
   #4
 195     Trondheim     0

mus kan da ikke spise seg gjennom alt mulig? hard plast også? ingen som har erfaringer med hva som skal til for å stoppe disse småtassene?


Joda, de gnager i hardplast også. Som sagt, metall er det du bør bruke.
   #5
 5 188     Østlandet     0

Noen som har gode forslag til hvordan jeg skal hindre mus i å spise på dette røret
Legg en ost litt bortenfor...
Signatur
   #6
 725     Lier     1
Stålull utenfor det isolerte røret, så en dæsj byggskum.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 501     0
hva med finmasket hønsenetting? må jo være metall som lar seg bøye rundt røret.

ser at feks Jula selger hønsenetting med maskestørrelse 40mm, 25mm og 13mm. Spørsmålet er om 13mm stopper musen fra å spise opp isolasjonen... ikke bare bare å finne metall som lar seg enkelt brettes rundt et rør..

   #8
 102     Haugesund     0
Bygge trekasse rundt? Dette er jo også noe gnagerne kan spise opp, rotter kan jo også spise seg gjennom selve plastrøret. For å være helt sikker støper du inn røret.
Signatur
   #9
 129     0
Hadde et skadedyrfirma i forbindelse med 'mus-i-hus' her hjemme. Alle sprekker større enn 6mm kan mus klare å tyne seg gjennom. Har fått tak i finmasket metallnetting på byggesjappa her i Ski. Den mest finmaskede var defintivt lettest å jobbe med.

Syns forøvrig forslaget med alufolie høres ganske kjekt ut. Noen som vet hvor man får kjøpt sånn tykk folie?

Ellers har jeg i kompaniskap med Bettum kjøpt inn Aeroflex selvklebende isolasjonsplater (likner veldig mye på Armaflex). Litt produktreklame for Aeroflex: fuktbestandig, UV- og værbestandig, lukket cellestruktur basert på syntetisk EPDMgummi, selvslukkende (bremser brannutvikling), vibrasjonsdempende og endelig resistent mot sopp, skaderdyr og gnagere.
Det siste kunne jeg altså tenke meg å få testet ut, så hvis du er interessert så er det bare å ta kontakt på PM. Det bør i all fall være ganske enkelt å få på 3mm tykke selvklebende plater.