5 662    5    4  

Nedkjøling for å ta knekken på skjeggkre

 3     0
Leser ofte at nedkjøling av bolig kan være effektivt for å bli kvitt skjeggkre. Nå skal vi dra bort fra huset i hele julen til over nyttår, og tenkte å prøve dette.

Hvor mange grader over hvor lang tid for å oppnå effektiv virkning? Finner lite info om dette når jeg søker på nettet. 

Hva må man tenke på når man stopper all strøm/varme i en enebolig? Antar vannet må stenges av vertfall? Noko annet?

På forhand takk


HSt
   #1
 29 886     Lillestrøm kommune     1
Mange kjøleskap stopper når temperatur går under 16C, og vannrør fryser ofte før det er kuldegrader inne. Jeg tror du kan glemme dette
   #2
 21 667     Akershus     1
Antar kuldegrader inne og vannbåren varme. Alt stanses bortsett fra frostvakt i teknisk rom i kjeller.

Alt av rør tømmes, vann, vvb, oppvaskmaskin, vaskemaskin, alle termostatbatterier demonteres og bringes til teknisk rom. Vannbåren varme tømmes og blåses tom. Ekspansjonskar utenfor teknisk rom demonteres og bringes til teknisk rom. Strueplaanter til teknisk rom. Vannbaserte kjemikalier til teknisk rom. Høytrykksvaskeren.

Det var det jeg kommer på.
Signatur
HSt
   #3
 29 886     Lillestrøm kommune     1
WC, blandebatteri på badet fryser i stykker selv når det er tømt
   #4
 1 411     Hordaland     1
Hei!
Dette med kuldebehandling mtp skjeggkre finnes det lite god informasjon om. Vi vet at de dør om de fryses helt ned, over noe tid. Men hva med eggene? Grunnen til at det ikke finnes noe skikkelig informasjon om dette er nok mye grunnet problemene som er listet opp over her. Det er uendelig mange steder som er utsatt for frost i et moderne hus. Det meste over handler om vann, men det er og en del elektronikk som ikke tåler frost. Blant annet enkelte TVer.

Dessverre er det ikke en enkel greie å fryse ned et hus.

Jeg har da mer troen på varme opp huset til over 50 grader. Det vil helt sikkert være mindre skadelig for huset. Men det blir en annen diskusjon Smile

Min anbefaling er å droppe dette. La heller huset holde normal varme, eller litt ekstra varme (24 grader), da dette er ideelt for skjeggkre. Når huset får stå i ro og tempen er god, blir skjeggkre ekstra aktiv. De kommer da i større grad ut fra skjulestedene sine. Og hvis du da har "pepret" huset ditt med limfeller med lokkemiddel (i henhold til FHI sin rapport) vil du trolig fange en hel del av bestanden. Noe som på sikt vil gi en veldig god effekt.

Bare å ta kontakt om du lurer på noe mer. Smile

Mvh
Fredrik
Skadedyr.net
Signatur
   #5
 1 541     0
De oppholder seg mye inni vegger og slikt, og det vil nok kreve veldig mye kulde før det fryser i slike steder, er jo ofte isolasjon der også.
Og å få hele huset ned til -10, minst, bør vel heller ned til langt mer kuldegrader, det tror jeg ikke er mulig uten å gjøre omfattende skade.