201    6    1  

Rotter

 3     0
Hei!

Jeg trenger litt ekspert hjelp her.

Saken er at vi fikk rotte(r) i krypkjelleren. Har ikke merket noe før en måned siden da jeg kjente noe som luktet mistenkelig rotteurin i et rom som til vanlig står ubrukt.  Dette er et hus fra 1959 og da jeg i krypkjelleren rev ned sponplater som holdt oppe glassvatt isolasjonen mellom dragerene, så var disse fulle av rotte avføring. Særdeles festlig jobb.
Alt isolasjon er nå fjernet, men selv om lukten er betydelig redusert så kjenner jeg den (kanskje den har festet seg til hjernen). 
Jeg sprøytet på og skrubbet med 1:9 blanding med klorin på dragere og undersiden av tregulvet (som jeg kan se opp på nå som isolasjon er fjernet). Jeg gjentok prossessen en gang til. Så det er blitt mye bedre, men fremdeles litt lukt. 
Når jeg tar sniffe testen så er det ikke så mye fra dragerene, helst undersiden av tregulvet. 
Er det noen som har et godt tips til hvordan jeg skal bli kvitt resten av lukten? Hvor mange ganger kan jeg sprøyte på klorin uten at det skader dragere og gulvbord? Kan eddik gjøre en bedre jobb for lukten?

HSt
   #1
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Kanskje en ozon generator, men sett den på timer og ingen i huset for sikkerhetsskyld.  En innrøkt bil blir visst ok med en slik behandling. Men Ozon er farlig for mennesker.


Og så må du finne ut inngangen, ventiler, sprekker, evt hull i avløp evt drenering

Rotter kan gnage hull i plastrør i verste tilfeller.

Jeg surret noen lag med rustfri netting rundt et soil rør og fylte så fugeskum inn i dette når jeg tettet potensielle musehull.
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Kanskje en ozon generator, men sett den på timer og ingen i huset for sikkerhetsskyld. En innrøkt bil blir visst ok med en slik behandling. Men Ozon er farlig for mennesker.


Takk for tipsene! Jeg har tenkt på Ozon generator, men hvordan er en slik i en krypkjeller? Krypkjelleren her er to-delt med mur mellom. Den ene delen kan jeg stå i, den andre er det 60 cm høyde.
HSt
   #3
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Det er som en stor skoeske, gjør det to ganger, sett en papplate i åpningen og lukk ventiler eller sett pappplate foran dem også
   #4
 78     0
Hadde et firma via forsikringen som fiksa hos meg. De brukte etellerannet middel som fikk det til å lukte digg. Husker ikke hva det heter, så denne posten er ikke så mye til hjelp.

Men egnet middel finnes!
HSt
   #6
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Kan gjerne brukes i kombinasjon med ....

Skriver de om produktet så virker ikke som de er like sikker på effekten som det du har blitt fortalt