558    6    2  

Skjeggkre og robotstøvsuger

 9     0
Vi har med oss en robotstøvsuger til det nye huset, hvor vi også fikk en liten overraskelse på kjøpet i form av skjeggkre. Vi har jo selvfølgelig lyst til å automatisere rengjøringen mest mulig, men har ikke koblet opp "Tause Tove" ennå av frykt for at hun skal spise opp all giften vi legger ut og at hun skal samle opp levende skjeggkre og relokalisere dem til området rundt ladestasjonen.

Er det noen som har erfaring med skjeggkre og robotstøvsuger? Spiser de opp giftåten som er lagt ut? Har dere noe i beholderen for å ta knekken på eventuelle kre som blir sugd opp?

   #1
 17     0
Jeg vil anbefale å spraye innsiden av beholderen med skjeggkregift. La beholderen tørke før du bruker støvsugeren. På den måten vil kre som blir støvsugd dø når de kommer i beholderen, slik at du ikke får større spredning. Gjenta hver syvende uke.
   #2
 1 411     Hordaland     2
Hei
Å spraye beholderen med insektgift tror jeg er en fryktelig dårlig idè. Måten en støvsuger fungerer på er at luft blir dratt gjennom denne beholderen, gjennom et filter og ut i luften. Om du har sprayet denne beholderen med gift så vil robotstøvsugeren surre rundt å spre giftpartikler ut i luften.

Når man bruker gift er det anbefalt å bruke åndedretsvernbeskyttelse pga disse partiklene...

Jeg har lang erfaring med bruk av robotstøvsuger ifht skjeggkre. Min erfaring er at skjeggkre som blir "skremt" som feks ved å bli sugd inn i en støvsuger, vil legge seg dønn i ro til de er trygg nok til å komme ut. Dette kan ta litt tid. Så det vi pleide å gjøre var å ta ut beholderen etter hver syklus og tømme den ute i søgpelspannet. Videre så så jeg til at det ikke var noe igjen i den før jeg satte den på plass.

Det var forøvrig mang en gang jeg kunne se skjeggkre som gjemte seg så godt de kunne inni beholderen før den ble tømt. Så det fungerte. Smile
Signatur
   #3
 17     0
Man får selv velge hva man er komfortabel med. Giften er lite giftig for mennesker og det er snakk om en minimal mengde gift i støvsugeren. HEPA-filter stopper også partikler ned til 0.3 μm. Mengden gift som kommer ut i rommet vil være forsvinnende liten.
   #4
 111     0
Vi har fått oss robotstøvsuger. Kan man ikke bare legge hele beholderen i fryseren over natta eller lenger da?
HSt
   #5
 29 923     Lillestrøm kommune     0
En trenger jo gass absorbator som stopper giften HEPA filter stopper ikke dette. Så kjøre en giftgenerator gjennom stua hver gang robotstøvsuger er ute er helt håpløst dumt. Så positivt at dere ser på mer fornuftige løsninger.
   #6
 111     0
Men - i tilfelle skjeggkre eller sølvkre. Er det bedre å bruke vanlig støvsuger og legge posen i fryseren? Jeg må jo uansett fram med den, da roboten ikke kommer til overalt...