9 908    11    0  

Speider-maur på soverom - jeg blir gal - HJELP!

 498     Vestfold     0
Har bodd i huset i snart 10 år og har aldri før opplevd problemer med maur.

I vår har vi hatt daglige besøk av maur (enten sukkermaur eller sauemaur ifølge sider om skadedyr på nettet)  - men de kommer alltid en og en  - og aldri i flokk! Totalt er det 10-15 stk i løpet av en dag i vårt soverom/entre.

Det er jo selvfølgelig bra på en måte at det er så få - men samtidig er det vanskelig å se hvor de kommer inn - og intet å se på utsiden av huset. Vi har tidligere bodd i hus der det var en hel "hær" av maur som kom marsjerende - det var ihvertfall enklere å drepe de!

Vi har kjøpt ALLE typer bokser og gele med gift over ca. 2 måneder men uten virkning. Antallet er helt konstant 10-15 ila en dag siden vi så de første. Kanskje de her "speider-maurene" ikke returnerer til "mor" med giften??

Lurer på om noen har hatt tilsvarende opplevelser / erfaring - og kanskje noen gode råd til hvordan vi skal løse problemet. Vi gir oss ikke... Smile

   #1
 745     Sponvika     0

Usikker på hva du legger i "speidermaur", men det er typisk oppførsel (men det er litt tidlig på året) på stokkmaur når de ikke tar åtet ditt. Er de vesentlig større enn skogsmaur, ville jeg kjøpt en hvit boks fra Pelias. Ikke jag  eller trå på dem, de er gull verdt for å ta med åtet tilbake der dronninga holder til. På våren bruker jeg Swirr maurmiddel som har erstattet Nippon, til de små svarte.
  (trådstarter)
   #2
 498     Vestfold     0
Ja - stokkmaur var jo den første og ultimative "skrekken" når vi så disse krypene. Som vi tolket div nettsider er stokkmaurene imidlertid 5-15mm store ("våre" er ca. 4-5mm), stokkmaurene har rødlig kropp ("våre" er kullsvarte), stokkmaurene har firkantet, kraftig hode (våre har mindre hode og relativt større "kropp").

Er det noen som har erfaring med at stokkmaur kan være helt kullsvarte og så små som 3-5mm?  Grøss og gru.... :-\
   #3
 745     Sponvika     0

De er ufarlige, kun på jakt etter mat, legg Swirr på et lite papir så forsvinner de etter hvert.

Tror du blander de med rød kropp m. som er skogsmaur.
Stokkmaur er helt sorte og minst dobbelt så store gjerne 2-3 cm. Min erfaring er at skogsmaur er angrepsvillige mens stokkmaur til tross for størrelsen er pinglete og trekker seg unna og helst viser seg i mørket.
  (trådstarter)
   #4
 498     Vestfold     0
Ja, på de fleste sider er det nevnt at Stokkmaur og Skogsmaur kan forveksles og at skogsmaur er den "hissige". Men at begge har rød kropp!
Uansett våre maur er mye mindre... hurra! :)

Swirr har ikke vi forsøkt oss med - har ikke sett dette produktet så langt - er det noen som vet hvor man kan få kjøpt dette - eller har gode erfaringer med andre metoder / midler?
   #7
 682     0
Høres ut som sukkermaur. Hadde samme problem på jobb-hybelen. Felleskjøpet har mye snacks.. Jeg kjøpte et pulver som jeg strødde langs hele veggen (på utsia), permetinspray som jeg spraya inn i alle sprekker og åpninger. Handla også noen "feller" der tanken er at de skal gå gjennom og ta med seg giftstoffene "hjem".. Etterpå tettet jeg alle sprekker jeg fant med akryl... Gikk et par uker, siden har de ikke vist seg :)
Dette er et par år siden.

WF
   #8
 575     Haugesund     0
Prøv å få tak i Talstar på eBay. Produseres av FMC
Vi hadde noe maur i kjelleren, men forsvant helt etter en uke.
Dette produktet blandes med vann og sprayes i et "belte" rundt huset, litt opp på veggen og litt utover bakken rundt hele huset.
+ alle vinduer og dører. Noen dekker gjerne hele huset.

Etter at jeg sprayet på dette har jeg ingen plager med insekter. Før var det enormt med edderkopper og spindelvev i alle krinker og kroker, nå er det ingenting.
HSt
   #9
 29 884     Lillestrøm kommune     0
Norsk maurmiddel er ikke godkjent i Sverige og motsatt Svensk ikke godkjent i Norge.  Ikke helt sikker på hva som skjer med eBay kjøp av evt. ulovlige stoff.  Dette kun til info.
Jeg har hatt effekt med et pulver fra Bayer fra Jula (om de vet om forskjellen på norsk og svensk vet jeg ikke), dette for utendørs bruk (under steiner o.l. hos oss).
   #10
 399     Solkysten     0
Jeg hadde samme problem. Kunne ikke skjønne hvor de kom inn. Det viste seg at de ikke kom inn, men faktisk bodde inne i en vegg. Det var en vegg inn mot badet og de bodde på høyde med badegulvet. Regner med de likte varmen.

Jeg ble ikke kvitt dem med vanlig maurmiddel. Tanken på å ha en masse døde maur i veggen var heller ikke så forlokkende. Jeg endte med å rive veggen for å bli kvitt dem. Etterhvert som jeg rev sprayet jeg med en spray som tok knekken på dem i løpet av et par sekunder slik at de ikke kunne stikke av. Husker ikke hva sprayen het, men det var noe jeg fant på den lokale butikken.
Signatur