527    9    0  

Tetting for skjeggkre

 4     0
Jeg har en leilighet med en del skjeggkre der sameie ikke vil være med på å sanere, så jeg har bestemt meg for å tette min leilighet. Jeg har allerede hatt noen runder med skadedyr firma som har behandlet, men tenker å tette siden det kan komme tilbake fra naboene. 

Har lest om en fug som heter skjeggkre stopp som anbefales å bruke til tetting. Har også en bekjent som anbefaler å heller bruke tape til membran, han mener dette til og med er vanntett og vil være det beste mot skjeggkre. Jeg vil tette bak alle lister rundt i huset og alt annet som er mulig å tette. 

Kan noen hjelpe meg her? Jeg takker for svar! 


   #1
 820     0
Bruk vanlig MS Polymer fra BT eller vanlig akryl.
Skjeggkre spiser jo bare papp og limrester fra tapet gibs osv.

Ved parkett/ veegg bør du se hva parkett leverandør anbefaler, min bror ble anbefalt silikon her. pga tåler mer bevegelse.

Akryl kan /bør tynnes med vann, veldig enkel å dra ut og å rengjøre.
Signatur
TSt
   #2
 12 091     0
En kan ikke tette "rundt" parkett / laminat i sprekken mot vegg uten at en risikerer at gulvet reiser seg forskjellige steder. Thunder tenker visst på at dette skal gjøres men det kan en som sagt ikke.
   #3
 820     0
En kan ikke tette "rundt" parkett / laminat i sprekken mot vegg uten at en risikerer at gulvet reiser seg forskjellige steder. Thunder tenker visst på at dette skal gjøres men det kan en som sagt ikke.

Nå spiser ikke skjeggkre parkett så du skal ikke fylle fugen der helt, derfor jeg sa sjekk med leverandør av gulvet.
Signatur
   #4
 130     0
Jeg har gjort ganske mye tetting i huset. Det har funket fint. Bor i rekkehus så forventer ikke å noen gang bli kvitt problemet men føler at det nå er under kontroll.

Slik går jeg fram:
Tar av en list.
Støvsuger bak listen.
Fyller rom mellom stender/gulv med silikon. Dersom det er store åpninger bruker jeg byggskum.
For hver halvmeter drysser jeg ned en teskje Kiselgur mellom gulv og vegg.
Legger så en solid tape over sprekken, dvs fra parkett og over til vegg.
Deretter spikres listen fast i veggen. Synlig tape skjæres vekk.

I tillegg så har jeg dedikerte områder hvor det ikke er tettet. Formålet er å kanalisere insektene inn i slike kill-zones. Dette er steder hvor man ikke kan se fellene og hvor de lett kan byttes. For eksempel har jeg skåret hull i bunn av garderobeskapene. Pga sko-hylle kan hullet/fellene ikke ses.

Fellene består av dampsperre-tape som skjæres på langs i 1cm stimler. Limet på denne tapen tørker ikke ut og er så seig at insektene ikke kommer løs.
TSt
   #5
 12 091     0
Igjen så kan det tenkes at det går bra men det trenger ikke å gjøre det når en fuger inntil noe rundt f.eks. parkett. Jeg har forsøkt og fikk et punkt litt unna på gulvflaten som løftet seg litt fra gulvet. Når det ble tatt bort la det seg ned igjen. Derfor må en følge anvisningene til leverandøren.
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Tusen hjertelig takk for svar alle sammen!

Hva gjør dere med spotter i taket? Ser at det er litt åpning mellom selve lyset og kanten rundt. Jeg har lagt ut feller i taket tidligere og vet at det er skjeggkre der også.
   #7
 443     0
Mulig det kan bli bedre men jeg har dessverre ingen tro på at du klarer og tette alle sprekker for å forhindre at de kommer til deg. Kjør hardere på feller og gift.

  (trådstarter)
   #8
 4     0
Jeg har kjøpt den samme giften som skadedyr firma kommer å sprøyter rundt på Amazon som jeg tenker å bruke itillegg til tetting. Håper virkelig jeg blir kvitt det, klarer ikke å tenke at jeg må leve med skjeggkre.