188    9    0  

Tetting for sølvkre osv ifm oppussing - er det mulig?

 106     0
Hei!

Vi bor i leilighet og har hatt og har litt tilsig av sølvkre fra andre deler av bygget. Det har blitt veldig mye bedre de siste årene pga bruk av forgiftet åte, og vi ser bare noen få ganger i året. Vi har ikke noen problemer med fukt og lignende, det har blitt avsjekket med Anticimex. Det var de som sa at det nok var et tilsig fra f.eks murveggen ytterst. De anbefalte tetting mellom list og gulv f.eks med akrylfugemasse. Det har vi ikke gjort, av flere grunner. 

Nå skal vi skifte ut gulv, og flytte kjøkken til stue. Vi skal blant annet flytte kjøkkenet til en vegg der vi har hatt litt tilsig (jeg sier HAR, da jeg ikke har sett noe derfra på veldig lenge). Jeg vet (av erfaring) at å komme til med evt tiltak som f.eks å tette er forferdelig krøkkete (eller egentlig umulig) når kjøkkenet er satt opp, så det jeg lurer på er om det er mulig å gjøre noe i forkant FØR kjøkkenet settes opp? 

Har hørt med snekker, men ikke fått noe svar herfra (ennå). Gjør litt research på egenhånd nå altså. 

HSt
   #1
 35 402     Lillestrøm kommune     0
Ja du har rett det er nesten kul umulig å tette etterpå. Jeg brukte en mini sag og kuttet litt i parkett rundt avløpsrør og prøvde å tette mellom spongulv og rør med tec7 men Radon måling viste at det knapt hadde noen effekt.
jaf
   #2
 6 173     tromsø     0
Set opp et åtepunkt . Under det nye kjøkkenet. Med en god porsjon åte til sultne sølvkre.
  (trådstarter)
   #3
 106     0
Mener du før kjøkkenet monteres? Det er jo fint mulig å få til i alle fall. Men åtepunkt er jo greit å få til under sokkel også, etterpå. Men ikke helt inntil listene (for man når jo ikke inn).

Jeg lurte mest på om det er noen måte å få det tett på rundt listene osv. Akrylfuge går jo an, evt. Men den vil trolig sprekke opp etterhvert.
HSt
   #4
 35 402     Lillestrøm kommune     0
Parkett og laminat må ha ekspansjonsfuge går ikke nødvendigvis bra å fuge. Bruk noe mer bestandig enn akryl og fug sponlaget under parketten eller hva dere skal ha oppå.
  (trådstarter)
   #5
 106     0
Parkett og laminat må ha ekspansjonsfuge går ikke nødvendigvis bra å fuge. Bruk noe mer bestandig enn akryl og fug sponlaget under parketten eller hva dere skal ha oppå.

Yes - og er dette noe snekker gjør, eller kan man be dem om det uten å fremstå helt koko?
HSt
   #6
 35 402     Lillestrøm kommune     0
Hvis du forklarer hvorfor så kan du sikkert få dem til å gjøre noe ekstra mot betaling ellers kan en jo gjøre jobben selv.  

   #9
 1 177     Rogaland     0
Finn årsak først, finn ut hvor de kommer ifra. Hos brodern var det lekkasje i overetasjen og vindu.

De kom opp egentlig overalt men mest mellom brannvegg, der var gulvet hurtig flytstøpt med et hav av gliper og sprikker.

Ville fuget med noe mer solid enn akryl, helst noe som ekspanderer. og gips elsker de jo, våt papp nam nam.
Signatur