7 084    12    0  

Blir foreldrepermisjon sett på som fritid?

 71     0
Har lest litt rundtomkring angående skatt/fordelsbeskattning og arbeid på eget hus. Slik jeg har forstått det blir vanlig permisjon sett på som å ta seg fri fra arbeidet, og er ikkje fritid.

Men noen som vett om foreldrepermisjon blir sett på annerledes?

   #1
 657     0
Vet ikke, men tror neppe det blir sett på som fritid. - Permisjon er jo noe man får innvilget, foreldrepermisjon ved fødsel er noe man har krav på. Nav dekker dette enten via arbeidsgiver eller direkte. Har man permisjon har man dette enten dekt av en snill arbeidsgiver, i tilfeller der man tar kurs/ utdanning som gagner firmaet, men som regel er vel permisjon ulønnet. Foreldrepermisjon er vel for å ta seg av barnet, og permisjonen blir side/likestilt med arbeid, - men er jo mange "rare" regler ute å går, så det som i mine øyne er logisk trenger ikke være det for byråkratiet!  Smile
   #2
 154     sarpsborg     0
er vell kun om man er snekker/rørlegger/elektriker eller lignende om man tar ulønnet fri utover de vanlige ferieukene og skal gøre samme type jobb man jobber med hjemme og, at det er evnt fordelbeskatning.

sånn jeg har fått det med meg ivaffall.
  (trådstarter)
   #3
 71     0
Ja, jeg glemte å nevne det at det er snakk om lønnet foreldrepermisjon, ikke ulønnet.

Når du sier det grønnsofa så stemmer det jo at den typen permisjon er likestilt med arbeid. Husker det fra NAV sine sider. Men ja.. En vett ikke hva skatteetaten kan finne på Wink De er ikke riktig navla enkelte ganger ::)

Trikker87: Det er vell noe i den gaten du nevner. Så derfor jeg lurte litt. Men det er ikke snakk om ulønnet (foreldre)permisjon altså.
Ebe
   #4
 4 408     Vestlandet     0
Foreldrepermisjon er likestilt med arbeid, den loven er ganske knallhard i Norge. Du skal få alle goder du vanligvis får under arbeid, inkl feriepenger av det du mottar.
Signatur
   #5
 827     Kongsberg     0
Jeg er i pappapermisjon nå, og om ikke dette anses som arbeid forstår jeg ingen ting. Å dra på jobb er rent avslappende i forhold til å løpe rundt etter en umulig ettåring dagen lang Wink
Signatur
   #6
 266     Sørlandet     0
Skal du bruke foreldrepermisjonen til å fikse huset? Er det flere hjemme samtidig? Hvis ikke kan det være at du skal være litt forsiktig med å tro at du rekker altfor mye arbeid i tillegg til å passe på barnet Wink

  (trådstarter)
   #8
 71     0
Åh, som jeg gleder meg til å jobbe når du beskriver det slik thoran Grin Pappaen skal jammen meg få kjørt seg i permisjonen sin ja!! I dette forholdet, er det kona som ordner opp; så det er jeg som spørr for gubben min ;)

Heldigvis har jeg fortalt, og han forstått; at å ha foreldrepermisjon er ingen dans på roser. Så han har ikke noen høye forventninger til å få gjort noe ift huset.
   #9
 5 134     0
Pappapermen venter ein med så lenge så mulig og så tar ein den ut når ungen er i fulltidsbarnehage.
Da kan ein ein få nok gjort litt av kvart.
   #10
 642     Trøndelag     0
oblygre støttes!

Det er ingen grunn til å ta ut pappaperm før avkommet er i barnehage.


Jeg sier vel det samme om ferie... Ingen ferie før etter 20 august :p
måtte krype til korset i år, dessverre.. :)