1 426    4    0  

Kjøpe bolig; et spørsmål

 2     0
Er ny her og har prøvd å søke på forumet men har ikke funnet noe som kan hjelpe meg. Håper noen kan hjelpe meg, jeg satser på å bruke forumet mye i tiden som kommer. Smile

Har blitt enig med en eldre kar om å kjøpe et gammelt hus med tilhørende tomt. Han vil ha x antall kroner netto, dvs etter skatt. I tillegg skal jeg ta alle utgifter med megler osv. Dette er helt problemfritt for meg da jeg er meget sugen på tomten. Huset har ikke vært bodd i på 15-20 år.

Jeg har prøvd uten hell å finne konkret ut av hva han må skatte av salget på nettet, men lurer på om noen kloke hoder her inne kan hjelpe meg med dette, så jeg kan finne ut hva jeg må ut med for huset?

   #1
 247     0
Om han ikke har bebodd boligen de siste 2 årene må han betale 27 % skatt.
Si at du betaler 1 million for tomta + 270.000 i skatt + utgifter til megler som du skal betale.

Det å la deg betale for gevinsten for noe han skal betale, da begynner det å skurre oss meg. Om du får kjøpt boligen veldig billig og under markedsverdi så er det sikkert greit, men ellers ikke.
Han må egentlig ut med 27 % skatt, det kan bli mye penger spart på han og dermed dyrer for deg.
HSt
   #2
 26 734     Lillestrøm kommune     0
Er dere enige om salg så ta kontakt med advokat eller søk på nett etter et oppgjørsfirma. Ingen grunn til å betale en megler. Eller enig at opplegget er uvanlig, men blir prisen akseptabel er informasjon om skatt over korrekt. Bor han i huset (registrert adresse) i et av siste 2 år så tror jeg dette er kravet til skatte fritak.

  (trådstarter)
   #3
 2     0
Takk for gode svar! Skal søke på oppgjørsfirma i dag, det var et godt tips!
   #4
 485     0
Er 27% av fortjeneste, hva kjøpte han tomta for og hva selger han for. Botidskravet er 1år av di siste 2 årene (er vel ikke endret enda?)
Signatur