5 428    8    0  

Reisekostnader på selvangiveksen

 76     0
Jeg reiser med bil og ferge til jobben hver dag. Hvordan skrives dette i selvangivelsen? Skrives fradraget med fulle priser på fergen eller verdikort priser?  Kostnaden med fergen bli betydelig redusert med verdikort.

   #1
 5 189     Østlandet     0
De fleste skriver nok den dyreste prisen på ferjer og bomstasjoner, dvs enkeltbillett hver vei hver dag (280 dager i året). Skatteetaten (på vegne av oss alle) kan ikke pålegge folk å kjøpe månedskort, brikker og abonnement. Ikke har de tid til å stå på ferjeleiet for å sjekke heller.
Skatteetaten kompenserer ved å øke egenandelen hvert år og å redusere km-taksten hvert år selv om bensinpriser, ferjebilletter, verkstedregninger, bompenger og alt annet går opp.
Er du så heldig å komme over egenandelen så får du igjen 28% av det det koster å komme seg på jobb. Du sponser samfunnet med 72% pluss egenandelen.

Til sammenligning kan de som går på trygd sitte hjemme i godstolen med sugerøret sitt uten å bruke en krone i transportutgifter.

Skatteetaten håper jeg konsentrere seg svartjobbing, hvitvasking, byggemafiaen og kebabsjapper.

Just my 2 cent!
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 76     0
Tusen takk for svar.  Jeg har alltid ført inn de dyreste prisene.  Da blir det slutt på det umiddelbart.  Kanskje jeg får tilbake litt på skatten denne gangen da!

Hilsen en som IKKE er noen skatte ekspert.
   #3
 5 189     Østlandet     0
men ikke si at jeg har sagt det.  Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 76     0
Mente selvsagt at jeg alltid har fylt inn de billigste prisene......  Som jeg skal slutte med nå!
  (trådstarter)
   #6
 76     0
hmmm...  Da ser det ut for at jeg får fortsette som før med de minste prisene.  Men jeg er fortsatt litt enig med Harald1966

   #8
 5 189     Østlandet     0
Hva er dette her for noe?
Hvordan skal han kunne komme over fjorden hvis han ikke tar ferja? Svømme?
Signatur